... en dag då det flöt på bra. :-bd Men bara nästan. :((

Vinschade och högg vindfällen idag igen, med ett block kunde jag dra isär träden okvistade, så slapp jag stå i vatten upp till knäna och jobba. Vinschen funkar mycket bra nu, har lyckats hitta en inställning som passar. Så hann få ihop ett lass innan det blev mörkt, och gav mig iväg hem.

Då gick det såhär:Kom nästan upp för lilla backen som inte gett mig något problem alls tidigare, Men tydligen var det nu gegga av alltihop. Backade och prövade ett par gånger, men det blev bara mer lera.

Så det var bara att lasta av... :evil:

Prövade första att lasta av nästan hälften som syns, men fick ta nästan allt.
Kom till slut upp - och då var det ganska mörkt - med några få pinnar kvar på lasset. Förstår inte varför det gick så dåligt idag att ta sig upp för den backen. Ett alternativ kan vara att utan mellanlägg på bakre banken tar hjulen i lasset när boggin klättrar max. Vet att jag har haft problem med det innan, men tyckte inte det såg ut så idag. Har gjort ett nytt mellanlägg i alla fall, för nästa gång.

9 kommentarer | Läst 1007 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av halvproffs tor 10 jan 2019, 10:18
Du har inte funderat på en frontvinch?
av totte tor 10 jan 2019, 14:23
Finkorniga jordarter är såna. Vid en viss vattenhalt övergår de till att bete sig som smörjfett.
av Mangan tor 10 jan 2019, 15:15
Har funderat på ett sätt att med block och löphjul använda vajerkranen för att dra mig framåt. Vet inte om den - och vajern - är tillräckligt stark.

Annars känns det inte som en bra permanent lösning...
av Mangan tor 10 jan 2019, 17:55
Helt rätt Totte, jag har synnerligen tråkig jordart här som inte tål fukt. Grävmaskinisten sa att den var skit. Minns inte vad han kallade den nu.
av Hema lör 12 jan 2019, 22:08
Det skulle väl bli lite mer lättrullat om vagnen hade bredare hjul kanske? Gissar att det blir jobbigare för traktorn om vagnen sjunker ned i underlaget.
av Mangan mån 14 jan 2019, 09:42
Har tänkt på bredare hjul, men då måste man flytta boggien. Blir inte bra om däcken sticker utanför vagnen. vet inte om minskat lufttryck skulle göra någon skillnad?
av Hema ons 16 jan 2019, 23:38
Lågt däcktryck = tungrullat
av Mangan ons 16 jan 2019, 23:52
Mmm, stämmer nog. Såg att hjulen stack ut en bit utanför banken redan, undrar vad 300-hjul skulle kosta, och om det gjorde någon skillnad.
av Hema ons 16 jan 2019, 23:59
Hur ser det ut innåt? Finns det plats för mer däck där, innan det tar i boggiarmen? Isf kanske fälg med annan offset kunde vara intressant.