På ett igen då! Första dagen kom jag ut lite sent , så två batterier räckte bra. Dagen efter räknade jag med att behöva tre batterier för att köra i sex timmar. Det är så blött nu så jag kör inte ut något, utan traskar in med ryggsäck. Sågen är så lätt att hålla i handen, och batterierna bärs bra i säcken.

Så iväg att köpa tredje batteriet igår kväll, och tidigt ut idag då? Jomenvisst! Men vaknade av en för jävla hög smäll kl 2 på natten, rutorna skallrade och jag trodde det var en explosion eller nåt. Tänkte att grannens verkstad hade exploderat eller granatattack eller... Gick upp i kikade runt omkring men såg inget som brann eller rykte i alla fall. Riktigt skärrad och rädd blev jag. :shock: Efter 5 minuter eller så med högsta puls och adrenalin så hörde jag en liten lägre smäll, och så började det smattra på rutan. Det var alltså ett åskoväder. Blixten måste slagit ner alldeles i närheten. :twisted: Nå, det tog två timmar innan jag somnade igen. När klockan larmade kl 7, så snoozade jag och vaknade inte igen förren kl 9...

Så det blev nog inte så att jag skulle hinna k öra tre batterier, och tur var väl kanske det, för när jag satte i det nya batteriet i sågen, så gick den inte att starta. Skumt, batteriet visade fulladdat, men sågen blinkade rött. Antar att det var defekt, bara att byta hoppas jag!

Kedjan hoppade en gång, kedjespänningsmekanismen verkar inte bra. Även om det är ny kedja skall man inte behöva spänna var 20:e minut väl? Jag får se om det bättrar sig.

I julklapp fick jag en liten selfietripod, jag tänkte den kunde hjälpa mig filma lite mer. Rätt smart att hänga i en gren! Mobilen kläms fast, men eftersom jag tog kortet med den så syns den inte på bilden. :ugeek:I all fall, här kommer liten video på mig när jag gallrar! Jag kör med e-save på sågen. Tips! Slår man på kastskyddet så stänger inte sågen av sig, då man behöver inte trycka på knappar i tid och otid. Björkgrenar som gå nästan parallellt med stammen brukar jag såga av tvärs stammen, går mycket fortare. Man måste vara lite effektsnål, och vara lite slarvigare med kvistningen. Mycket lättare att klämma svärdet också, så med grövre skog en det här tror jag det inte skulle gått lika bra. Men man får väl pröva det också. :)
12 kommentarer | Läst 774 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Hema sön 05 jan 2020, 03:11
Det verkar funka bra för dig. Gillar din humor även om du råkade såga dig ur bild. 👍
av Mangan sön 05 jan 2020, 10:54
Jasså, jag trodde jag klippt bort det mesta som var ur bild! :)
av totte sön 05 jan 2020, 20:43
Video är bra. Men vad konstigt det låter, är ju inte alls van vid det där vinandet och total tystnad emellan. Tomgångsputter och så fullgasvrål är vad som sitter i ryggmärgen att det skall vara i en motorsågsvideo. Men det är mycket bra att någon provar hur en batterisåg står sig i riktigt arbete, nu när de faktiskt börjar bli konkurrensmässiga i någon mån. Bra jobbat Mangan!
av Mangan sön 05 jan 2020, 21:41
Tack @totte!

Som elektronikingenjör tycker jag det viner lite hemtrevligt! :D Men gud vad skönt att slippa tomgångsputtrandet och det mesta av servicen/strulet. Får hoppas att den håller vad den lovar nu. Instick i björk är den helt värdelös på, tex. Men det är svärdet, enligt @Niking.
av totte sön 05 jan 2020, 22:14
Svärdet plus kedjan skulle jag säga. De här kedjorna som sägs vara mer skyddade mot kast i kombination med en liten nosradie på svärdet gör det närapå omöjligt med instick.

Tror nog att man kan vänja sig rätt fort vid att det är tyst mellan sågskären.
av Mangan sön 05 jan 2020, 22:48
Kedjan också? Ja, kanske får kolla på ett annat alternativ. En 1,3 mm pixel-kedja kanske är bättre, går inte att få in brytjärnet i spåret nu.
av ananders sön 05 jan 2020, 23:30
Ja, det var ju lite ovant att inte höra de vanliga motorljuden och onekligen en spännande utveckling på motorsågssidan.
av Slurfi mån 06 jan 2020, 10:47
Kul att se, praktisk mobilhållare åxå. Jag funderar varför du har en hög stubbe där i förgrunden?
Är det nåt sorts filstöd som du sen tar ner eller vad är planen?
av stone66 mån 06 jan 2020, 11:53
Ser ju ut å funka skapligt. Hoppas du får ordning på svärd o kedjor😀👍
av Mangan mån 06 jan 2020, 16:25
Haha, nej det är enklare än så @slurfi. Björkarna är så krokiga här, så där jag kapade den gjorde den en 45 graders böj nästan. Så den hade blivit för krokig om jag kapat den längre ner. :)
av Mikael mån 06 jan 2020, 19:12
Kedjesträckaren verkar vara en skum konstruktion, om du provar att skruva sträckaren så mycket du kan bara det går att montera kåpan så kan det bli bättre för det har funkat för mig.
av Mangan mån 06 jan 2020, 20:53
Ja, sen är skum upptäckte idag att jag skruvade på spännskruven tills det tog stopp, så kunde jag ändå dra ut kedjan några cm fråns svärdet. Lirkade man lite med skruven så helt plötsligt gick den lätt i ett kvarts varv till!? Sen blev det bra spänn då i alla fall. Får kolla hur det funkar mer noggrant någon dag.