Ut i skogen! Körde ut för att hämta två träd, ett vindfälle och ett träd som såg lite halvtråkigt ut. Det låg 3 dm tunn snö, och varit kallt på natten (-14), trodde det skulle vara bra före för traktorn. Men det var faktiskt blött på den traktorvägen som jag betalt en hel del pengar för att få tillfixad- :sad:

När jag kom ut i skogen, såg jag vad jag hade glömt på kärran sen förra gången. :grin: Att den låg kvar?!
Trodde jag hade två träd kvar, men när jag lyfte blicken såg jag 5-6 döda träd bredvid. Några stora träd, 28-30m höga. Så det var bara att köra på. Kändes väldigt vintrigt, solen sken och det blev nog någon plusgrad.Efter att ha huggit två träd, så lastade jag några stockar och fick med nöd och näppe ut ekipaget, det blev djupa spår i det gamla vanliga surhålet på traktorvägen. Lastade av, fikade och körde in efter ett lass till. Ville pröva att lägga massaved i botten på spåren för att se om det funkade. Det var ett år gammal torrved som faktiskt låg lämpligt längs med vägen redan.

Även om jag tog ett mindre lass, så tyckte jag nog att det hjälpte. Jag var lite rädda att bitarna skulle glida undan och ställa till det, men funkade OK. Tre bitar i bredd i spåret, förskjutna jämte varandra.Ja, det blev kanske inte så mycket gjort idag, men nu har jag varit med traktorn där jag aldrig varit förr med gott resultat. Då vet jag att det går. De stockarna utan snö var det jag gjorde idag.Det slog mig sen när jag stod där att det ändå har blivit lite volym. Vältan är ca 19m lång, kanske 80cm i snitthöjd och snittbredden en bit under 5m. Kan bli 35-40 fub, vilket är mer än d 10 som jag har kontrakt på. Satte på vältlappar, och jag ringer imorgon så får vi se. Men jag har nog en 10 fub kvar som jag vet.

5 kommentarer | Läst 850 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av sundelius ons 30 jan 2019, 22:00
Använd de gröna grankvistarna till surhålet så kommer du bli förvånad hur bra det bär
av Mangan ons 30 jan 2019, 22:22
Mmm, lite jobbigt att handlasta dock.
av stone66 ons 30 jan 2019, 23:44
Jo riset bär mer än man tror blev förvånad när jag provade första gången👍
av Hanatorp fre 01 feb 2019, 22:17
:-bd Trevligt att se dig i aktion! Jag får tacka för att jag fick köra via din basväg till min fastighet. Det blev vad jag kunde se inga inga skador alls!
av Mangan lör 02 feb 2019, 09:58
Oj, är du redan klar @Hanatorp? Har inte hunnit gå bort och titta, har haft fullt upp!