Ja, vi skulle ju fixa tösens Volvo. Rev till slut toppen men hittade inget uppenbart fel. Både topp och block var tillräckligt plana, inget i packningen såg skumt ut. Några skruvar dåligt dragna och en styrtapp för toppen som saknades. Sugar tappades 😥 och efter många om och men bestämde jag mig för att skruva ihop sk... motorn själv. Fick dock lite hjälp med att dra toppen, och limma kamaxelkåpan.

Till slut var alla delar på plats och bara någon skruv tappad. Motorn gick igång efter någon minut, och gick som den gjorde innan. Och efter en kvart på tomgång kom exakt samma fel tillbaka. 🤬 Den trycker avgaser in i kylsystemet.

Sprucket block eller topp, där sprickan öppnas när det blir varmt antagligen. Tråkigt att det inte funkade. 😥

Åkte och köpte Bars Leaks (topplockstätning) på Jula och hällde i. Det kanske håller ett tag, men bilen står fortfarande uppallad i garaget. Skall se om någon entusiastisk ungdom är intresserad. Givetvis kommer vi berätta vilka fel den har, även om inte förre ägaren gjorde det. 🤬

Jaja, vi blev en erfarenhet rikare. Längtar till explosionsmotorer är ett minne blott. 😎

3 kommentarer | Läst 495 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte ons 07 sep 2022, 22:22
Alltid surt när man efter mycket mekande bara hamnar på ruta ett igen. Men det är inte omöljigt att Bar Leaks kan funka, det är rätt tuffa grejor. Har hört om flera som fått tätt på läckande motorer med det och det har hållit sedan. Skrev om det på Citroënforumet: "Tätnande spänning kring denna spännande tätning".
av Mangan tor 08 sep 2022, 19:38
Ja, det känns bortkastat. Var i och för sig lite kul själva skruvandet, men det kostar ju tid och pengar med nya delar. Bytte såklart kamrem och vattenpump när jag ändå var där.

Låter lovande att det skulle kunna funka ett tag med tätning. Kanske försöka besiktiga den igen då. Känns lite bättre nu när jag fått beklaga mig. 👍
av totte tor 08 sep 2022, 23:32
Det är en mänsklig rättighet att få gnälla, det har jag alltid hävdat. Sen är det ju som med alla njutningsmedel, en viss måtta är hälsosamt. 😎