Jag fick för mig att åka och springa orientering i Arvika, 5-dagars. Tyvärr kunde varken fru (skada) eller barn (jobb!) följa med, så fick åka själv. Tog min elbil, det var ett litet äventyr i sig. Min vita fiskbil är riktigt praktisk, men man får se till att ladda den med jämna mellanrum! :)Lyckades även lura dit syrran de första två dagarna, och vi fick låna en liten stuga utanför Arvika hos min frus brors sambos moster. Kul!

Nåväl, skickade ut en förfrågan om de fanns några forumister i trakten som man kunde språka med. Finns ju tid över på dagarna efter löpningen. Och fick några napp!

Först ut var @80-90 som hade skogen ett stenkast från norska gränsen, utanför Charlottenberg. Om ni vill smuggla smör eller snus så vet jag en bra väg nu... :geek:

Började bra med att bli bjuden på pizza, vilket passade utmärkt efter orienteringen. Mycket trevligt initiativ, och jag kände mig direkt välkommen! Vi satt och snackade en stund och åkte sen ut och kikade i skogen, det såg bördigt och fint ut, så gott som all skog var i en sluttning ner mot ån. I alla fall den jag såg. 80-90 hade gallrat själv, det såg bra ut. :) Liiite klenare skog än man är van vid hemifrån, men det kom tydligen snabbt röta i granen så den fick inte bli så gammal (max 60 år tror jag han sa).

Kul att träffa fler skogsägare som anser att vinschning har sin plats. Annars är allt så inriktat på storskogsbrukets metoder, med maskiner hit och maskiner dit. Om det han sa stämmer, så kanske jag är intresserad av en stegmatare. :)

På hemvägen från Arvika passade det riktigt bra att stanna en stund hos @Sundelius i Åsensbruk. Inte nog med att han bjöd på kaffe, jag kunde även ladda bilen. Mellan Årjäng/Grums och Trollhättan är det lite för långt att klara sig på snabbladdare med mitt skåp. Så medan Sundelius kokade kaffe, så parkerade jag fiskbilen bredvid Malwan och kopplade in.

Även här blev det en snabbtitt i skogen, där vi bägge kunde ojja oss över den yngre generationens arbetsflit! :) Lite spännande var det att se fjället, dvs den bergbundna och magra marken högst upp. Där hade Sundelius gallrat ordentligt, så det blev ljust och fint. Det är blandat flata hällar med ljung, och så lite skrevor med några träd.Inte hade det blivit några djupa spår med Malwan, men han hade behövt risa ordentligt på några ställen. Med toppar såklart, inte gagnvirke! :D

När vi kom tillbaka var bilen laddad, så jag tog adjö och nästa gång blev jag lovad att titta på "sjöstugan"!

Ursäkta att jag inte tog fler bilder, var så upptagen med att se och lyssna (ja, och prata också då!). Tack @80-90 och @Sundelius!

9 kommentarer | Läst 4559 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Hema ons 02 aug 2017, 23:10
Låter som om det var tur att du fick åka själv. :)
av sundelius tor 03 aug 2017, 00:54
Kom snart tillbaka :ymhug:
av Erre tor 03 aug 2017, 05:05
Kul!
Träffa forumfolk på deras hemmaplan är alltid intressant.
av isteskog tor 03 aug 2017, 15:04
Norr?
av 80-90 tor 03 aug 2017, 16:21
Det va väldigt trevligt å få besök !! Du e alltid välkommen upp på pizza å gran tittande !!!!
av totte tor 03 aug 2017, 18:26
isteskog skrev:Norr?


En fråga om perspektiv, Iste. I en skånsk värlsduppfattning så bor även Mangan på gränsen till Norrland.

Mycket trevligt att läsa Mangan!
av ananders tor 03 aug 2017, 20:51
En trevlig reseskildring, och tur att det finns forumister, lite jämt utspritt i landet så att du enkelt och bekvämt kan ladda din elbil.

Och apropå vad som ska kallas norr och söder i landet så hörde jag ett samtal där en person talade om "mellan Sverige". Han menade då Östergötland.
av Mangan tor 03 aug 2017, 21:01
Tur att jag ha elbil, så jag får anledning att våldgästa forumister! ;)
av Fredrik Reuter lör 05 aug 2017, 22:08
Hej,
Ja, vi har ju alla olika syn på det mesta.
För mig får det gärna kallas norr i Värmland Mangan, men undrar vad Stockholmare skulle säga, du var ju på samma breddgrad som Märsta när du var i Arvika... :wink:

Det hade varit kul att träffas, men vi får ta det nästa gång jag är "neröver" eller du är "uppöver"!
Annonser