Första dagen med minusgrader på länge, och det skall inte bli igen på ett tag...

Passade på att hugga lite och köra ut ett litet lass björk som blivit. Det har kommit upp lite björk om man lämnar beståndet vind för våg ...Börjde snitsla en väg. Upptäckte att det gick ett bestånd med betydligt äldre gran intill. Spännande! Kände mig stark, så jag rullade undan en sten som låg i vägen.Ovanpå björken kastade jag upp några toppar, har lite surhål som jag tänkte fylla med ris. Får se om det hjälper. Det är ganska stenig botten under leran, men vill helst inte göra djupare spår.Vet inte om det gjorde någon skillnad.


Är en sträcka på ca 20 m som är lite blöt. Funderar på att kasta i sten i lagom storlek. Eller om man kan få tag i makadam kanske?Lyckades faktiskt tippa av lasset utan större problem - björk trilskas alltid annars - men det var mörkt innan det var klart.

Hoppas det blir kallt snart!

5 kommentarer | Läst 561 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av erik tis 10 dec 2019, 17:32
Hur gjorde du för att ta undan stenen? Traktorn? eller spett och vilja? Har också ett gäng sånna som ligger där jag vill köra med järnhästen...
av Mangan tis 10 dec 2019, 21:28
Den låg löst ovanpå marken nästan, så jag vickade upp den och rullade iväg den med handkraft.
av totte ons 11 dec 2019, 12:30
Mangan är stenhård.
av Mangan ons 11 dec 2019, 14:33
💪💪💪
av Hanatorp fre 13 dec 2019, 21:26
Trevligt att höra att du är igång. Jag skall ut i morgon har jag tänkt.