Och infallet bestod i att göra väg ner till en tallmosse i gallringsbehov. Egentligen fick jag för mig att åka ut på mossen och trampa lite för att se om det bar eller i alla fal kunde frysa på. Bara att ta ner några träd sista biten ner till mossen från basvägen.

Tänkt och gjort, klockan sattes på 0630 så jag kunde hinnna en hel dag i skogen. Vaknade med ett ryck, och välte ner klockan. Klädde på mig och kom ner till köket, men där var klockan bara 0430. :-o Okej, i säng igen då med mesta kläderna på. Kom upp vid sju, efter att ha snoozat lite väl mågna ggr.

Först skulle jag fixa klart vajerkranen som jag piffat upp lite (vänta vajern, smort rörliga delar) och få på den på traktorn. Var på plats strax efter nio, och började. Det strulade såklart! Tog tex 20 min att få på kraftaxeln, den j-a spärren gick inte att trycka in tillräckligt. Fick hämta stora släggan för att "mjuka upp" spärren lite. :twisted: Sen skulle jag vira på vajern, för jag hade tagit av och vänt den. Blev såklart repsallad av alltihop.

Men fan den som ger sig, vid pass ett-snåret hade jag fått på vajern, ställt in vinscen hjälpligt och puttrat ut i skogen till mossen. Det visade sig att det "bara" var ca 60m genom en nästan förstagallringsklar granplantering ner till mossen! Så givetvis hann jag inte ens komma ner idag.

Men jag fick huggt en del, det kändes gott att få kåda i skägget! igen! :-bd Hann ca 50 meter, gjorde så brett så det gick bra att backa ner traktorn (utan vagn då).



På tisdag kanske jag hinner ner och köra fast? Det skall bli skoj! :D

2 kommentarer | Läst 3148 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av ananders sön 04 feb 2018, 22:46
En härlig start på dagen när väckarklockan inte synkar med övriga klockor.

Annars bra kämpat i skogen.
av totte mån 05 feb 2018, 02:27
Härligt med lite motorsåg och traktor i skogen, till omväxling från rörpuleriet.