Började dagens med att brossla massaved, så det går lite fortare att vinscha sena. Är rätt mycket grovt, och det låter jag var, så det hjälper inte jättemycket. Inte som förstagallring direkt. Efter ett lass massaved, så hämtade jag de kvarvarande två bitarna grovmassa. Det var så grova, så jag försökte ta en sån bild man ser på gamla svartvita fotografier från Förenta Staterna.

Sen började cirkusen då. Sista lasset massaved ut ur skogen, över surhålet skall bara över ängen... Då bestämmer jag mig för att köra lite bredvid mina gamla spår, av någon anledning. Mycket dumt, för jag kör fast mitt på ängen. Backar och tar sats, men det hjälper inte. Hämtar ris och virke i beckmörkret, men traktorn sjunker djupare... Hmm, jag har lyckats vinscha mig bakåt tidigare, låt oss pröva. Nja, enkel lina går inte. Prövar dubbel lina, men då till ett träd som står lite snett bakom. Finns inte så många träd att tillgå mitt på en äng.

Nu blev det värre, för att dra snett bakåt fick effekten att vagnen välte. Eller ställde sig i 45 graders lutning på ena hjulparet, och andra i luften. Bakre staken lossade, eftersom fästet gick sönder. Främre staken satt kvar, och lasset snarat hårt. Hmm.

Okej, satsar allt på ett kort. Går hem och hämtar traktorgrävaren. Håller jag mig där det var liite mer fruset så kanske? Räknar ändå med att få putta mig tillbaka. När jag kommer fram, ser det ut ungefär såhär. Ursäkta bildkvalitet, det var mörkt.



Försöker dra lasset upp på kärran igen, men lyckas bara dra sönder vajersnaran. Nå, då kan vi glömma den tanken. Nästa idé är att försöka lossa den kvarvarande staken. Efter ett par försök att hålla emot lasset, då jag får hoppa ur gå över till andra sidan för att se var skopan är, så lyckas jag till slut lossa staken. Puttar försiktigt av lasset bort från mig. Lite lurigt, vill inte fastna i bommen till vajerkranen med skopan eller rototilten.

Lyfte sedan försitktigt vagnen åt sidan lite för att komma ur den värsta sörjan. Med full gas lyckas jag då få upp traktorn till fastare mark. Hurra!

Grävaren kom såklart ingen vart, med de gräsdäcken som sitter på. Fick putta mig tillbaka några meter i taget, men det börjar jag bli van vid nu...

Jahapp, det ligger ett lass massaved på ängen, och vagnen måste svetsas. Kunde varit värre! Kanske... Mer regn i veckan, och inga minusgrader på ett tag...

3 kommentarer | Läst 1083 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Hema mån 24 jan 2022, 23:51
Friskt vågat hälften vunnet. Gött att du inte gjorde dig själv illa iaf.
av Mangan tis 25 jan 2022, 10:24
Klämde tummen... ;)
av totte tis 25 jan 2022, 19:54
Blev i alla fall en stilig bild!