För att ha framme på traktorn. Den gamla var lite sunkig, och krävde att man lyfte bort motorsågarna för att öppna locket. Ville även ha lite mer plats och ordning. Så här såg den gamla ut:
Den har varit med, jag har bland annat lyckats köra över den med traktorn. ^#(^ Därav spännbandet för att hålla ihop den...

Eftersom jag är snål och lat, så återanvänder jag motorsågsfästet från den gamla lådan, men sätter det en bit upp så att locket skall gå att lirka av. Ena hållaren krävde lite stödlimning! :grin:


Målet var att snickra ihop en inredning så att grejerna sitter på plats och skyddas. Min skogskompis har blivit lite mobbad av att kastas omkring i lådan, så jag gjorde ett anpassat fack med gummimatta från Biltema! Valde att göra lådan lite högre, men samma bredd/längd. Så jag gjorde ett "lönnfack" - under platsen för att ställa matsäcken - för alla reservdelar och sånt man inte använder varje dag.
Jag använder rapsolja i 1-litersflaskor, och fyller även på bensinen (Aspen 2T) från dunk till 1-litersflaskor (som jag återanvänder) för att ha med ut i skogen. Flexiblare än kombidunk, och får bättre plats i en ryggsäck om man skall gå en bit (tex vid röjning). Fyra bensin och två oljeflaskor räcker för en full dag med motorsåg! Även här utnyttjar jag höjden och staplar de i två lager.Jahapp, så var det bara ett lock på så skall vi se om vi inte kan hita några vindfällen imorgon! :-bd7 kommentarer | Läst 883 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte ons 02 jan 2019, 01:16
Ser ju rejäl och bra ut, klart lyft jämfört med den gamla. Underlättar mycket att ha grejorna på plats och inte i en oregerlig hög. Lycka till med vindfällesjakten!
av Hema ons 02 jan 2019, 02:33
Den får jag kolla in, nästa gång jag gör ett besök. Ser bra ut. 👍
av Slurfi ons 02 jan 2019, 11:53
Har du nåt extrabra sätt att fylla flaskorna för minsta kladd och spill?
av Mangan ons 02 jan 2019, 19:54
Jag har en tappkran som skruvas på 25-litersdunken! Oftast inget spill.
av Slurfi ons 02 jan 2019, 21:43
Anade just nåt sånt, jag drar mig en smula för detta pga osedvanlig klumpighet med åtföljande grisande.
av Mangan ons 02 jan 2019, 23:17
Tappkranen går ner i flaskan (precis), så det går att göra det utan att spilla.
av ulfgustav tor 03 jan 2019, 08:57
Snygg och praktisk lösning