Har inte blivit jättemycket röjning, både sågen som krånglat och regnet som öst ned. Har tränat istället, och så är det ju lite familjetid kring jul. Saker som skall fixas, personer som skall hälsas på (färre nu, men ändå...).

Sågen ja, kopplingen gav upp innan jul. Skruvade isär sågen till slut, jag gillar Stihls konstruktion. Enkelt att komma åt, och alla skruvar har samma T25 spår.


Ja, det var en kopplingsfjäder.Fanns inte på hyllan, beställde. Den skulle kommit igår men inte hört något...

Sökte lite på nätet och såg att samma koppling passade till min FS200 (som jag köpte 2005). Tänkte att va fan så jag skruvade isär den gamle ocg mycket riktigt var det samma nummer på kopplingen.

Då det skulle vara någorlunda uppehåll idag så skruvade jag ihop sågen igår. Var såklart tvungen att väcka grannarna så jag kunde justera förgasaren också ... :twisted:

Kom så ut i morse, startade sågen strax efter nio. Men det höll inte länge, en kvart kanske. :((

Kopplingen högg igen, och skramlade gjorde den också. Misstänkte att jag inte skruvat fast kopplingen ordentligt... Så det var bara att dela grejerna igen!Det enda jag inte hade med mig var en 10mm nyckel, så den fick jag traska kilometern tillbaka till bilen och hämta.

En timme senare så hade jag dragit ihop så hårt jag vågade, det höll resten av dagen. :-bdBlött på marken, stigen var bitvis full med pölar. Tur att jag hade galon, kom en skur också. Vid 15 när jag var klar med ett slag, så packade jag ihop. Pannlampa och regn är ingen bra kombination.

7 kommentarer | Läst 722 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte ons 30 dec 2020, 20:41
Ja, blött och grått och då tror jag ändå att ni fått rätt mycket mer blöta där i väster. Här är det nog inte så värst mycket som kommit sammanlagt under hösten. Fortfarande inget vatten i bäcken uppe i skogen och dammen en bit bort är inte ens halvfylld. Men ständigt grått och småfuktigt.

Bra jobbat med sågen!
av JensSkoog ons 30 dec 2020, 21:20
Blött, ja det är bara början på sanningen. Kommer inte i håg att det nånsinn har varit så regnigt en hel höst.
Bra jobbat med sågen, Mangan. Undrar om du skulle ha användt något på skruvarna innan du skruvade i hop den så de inte lossnade???
av Mangan ons 30 dec 2020, 21:59
Brukar inte ha klägg på, det är sällan jag får ihop det rätt på första försöket och så skall man ha isär det och då sitter det ännu jävligare! :D

Jo, spännande att se nu när dåliga vintrar tränger up i landet och alla de som karskt sa "man kör ju ut när det är tjäle" står där med sina leriga vägar... ;)

Funderar allvarligt att köra på sommaren istället, om det skall var torka. Men det är ju för svettigt att jobba i 25+... #:-s
av totte ons 30 dec 2020, 22:18
Skall normalt inte behövas klägg på en koppling. Lossnar om den inte var tillräckligt dragen och det sker när man släpper gasen. Kopplingen lossar sig själv med sin rotationströghet när motorn snabbt varvar ner. Är den bara tillräckligt dragen från början så den inte lossnar nästan direkt så dras det åt lite till av vridet och så sitter den.
av Mangan ons 30 dec 2020, 22:44
Nja, det är inte en centrumskruv som lossnade, utan två som sitter en bit ut från centrum. Se bild två. Tror inte de dras åt av vridet, men de kanske de gör? Hmm...
av totte tor 31 dec 2020, 13:02
Aha, nej det stämmer som du säger, dras inte åt av vridet. Det var jag som inte kollat bilden ordentligt utan bara tog nåt för givet, fy på mig. Men det sitter nog om det är ordentligt åtdraget.
av Mosstorpet lör 02 jan 2021, 22:22
Röja är det enda som går i vätan , all avverkning verkar som man får lägga i aug-sept. Varit dåligt med tjäle dom senaste vintrarna. Ändå man bor 200 meter över havet (Höglandet). Torrare i Holland , ändå det ligger under havsnivån. :roll: