Nästa bestånd till rakning(röjning)! Det var ytterligare ett i raden av ej planterade hyggen som jag fick på halsen. Tall hade passat bra, men det tog sig inte så värst. Tror inte det blev markberett.Man får bygga på det som finns, dvs små dungar av rätt så OK tallar faktiskt, samt krokiga björkar och yviga granar.
Som in ser är det en del snö nu, och natten till igår kom det ytterligare 1 dm, så nu vågade jag inte ta bilen ut längs skogsvägen, utan fick purra traktorn. Den gick igång så bra, men fick åka och köpa diesel för tanken var nästan tom. När jag kom tillbaka såg jag att det stod en dunk diesel redan i garaget... :roll:

En tank kvar hade jag, sågen funkade bra där. Tog mig en lunch på stubbe och körde vidare till nästa projekt. Röjsågen i bakskopan, måste fått mycket snö på sig. För när jag skulle starta den så dig den om jag släppte den under halvgas. Temperaturen var runt nollan då, kan det ha varit lite fukt på fel ställe? Å andra sidan såg beståndet ut så här...... så jag bestämde mig för att vänta med detta tills upplegan är borta. 8)

På hemvägen från skogen föll taket ner över huvudet. :shock: Nu har jag en cab...5 kommentarer | Läst 479 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av JensSkoog tis 02 feb 2021, 21:31
Vad tusan skedde med taket??
av Mangan tis 02 feb 2021, 21:45
Det var en 1mm rostig plåt som har varit fästad på något sätt i ramen. Popnitad eller nåt?
av Erre ons 03 feb 2021, 21:18
Lite tidigt med cab va? 😁
av totte tor 04 feb 2021, 13:46
En alternativ betydelse för ordet "takras".
av Mangan tor 04 feb 2021, 15:02
Takras! Precis så kändes det. Tog ca 1 minut innan jag fattade vad som hände...