Precis som Bonnie Tyler sjöng så väntar jag också på att där ska komma en hjälte. En som inte viker ner sig för lite regn o snö, en som spänner på sig bältet och varvar upp. En som trots bitande nordan och gassande solsken bara dånar på. Som jag väntar

På en ny skogshuggare.


För där finns inga på tillväxt, klientelet är de äldre garvade gubbarna. Dom riktiga huggarna. Dom som med storsläggan och kil välte omkull fortare än vad någon skådat.

I dagens samhälle så kan du riva omkull det mesta med en skördare och det som blir för bitigt lämnar du åt naturvård. Så huggarna dör ut. Man kan kalla dem reliker,antikviteter eller dinosaurier. Old man eller farfar som dom hippa Kidsen säger.

Blä...

Folk som nu lär sig (föga förvånande) att hantera en motorsåg HAR INTE EN SUSNING om aptering och virkets värde. Där ska bara skäras ner. I 4meters längder , eller ännu hellre i 3 meters. En klassisk bonnahuggning. Bara för att då går virket att rulla ,skjut mig tack!!

För många år sen skaffade jag mig en tröja som i mångt och mycket kan svida i ögonen på folk. Men vet ni vad? Må så va, jag bryr mig inte. För detta är sanningen. Så för att kasta in lite englesiska (ja jag vet att det inte stavas så) men ändå.

- Put down your phone and pull your pants up, we've got work to do cupcake -

It aint my job to blow sunshine up yer ass.




Lite annat som kanske är roligare för många... Där står en HVA 238 hemma i källaren som ska få lite mera vård. Har rengjort kåpor och filter
Och ska byta stift, sen ska den smällas igång, har kittat upp den med ett 13" xcutsvärd och kedja i 1.3 så där ska förhoppningsvis snurra på när maskinen väl hostat igång. Sen ska där även grejas lite 372 och bytas kolv och cylinder på den gamla Stihl 260c som bara står o skräpar. (Vart man nu hittar delar till den?)

Nä nu skiter vi i detta.

Hörs hej

0 kommentarer | Läst 966 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Loggerslife

Medelhuggare

Blev medlem: ons 25 sep 2019, 21:42