Hände mycket på en gång nu när det blev utbyggnad av stugan, plötsligt inser man att det är en hel del att ta tag i nu när det blev skarpt läge och snabb byggstart.
Beställa virke, fönster, plåt mm. fixar byggfirman men det ska ju anges typ, modell , sort, kvalitet, höger eller vänsterhängt mm mm.
Tur som är så har min kära fru allt sånt i huvudet då vi själva lägligt nog for på semester i tisdags,planerat sen länge men det passar ju aldrig bra när den där semesterveckan än kommer.
Vi hade som planerat in en utlandsresa till hösten men det lär inte bli av när det blev bygge trots allt, så det gäller att njuta den här veckan.
Har passerat många, många ritningar men nu börjar vi närma oss.

När vi kommer hem igen har vi en vecka på oss att tömma stugan på allt innehåll, nya delen blir kök och gamla köket förvandlas till två sovrum.
Dels är bygget planerat att starta då men samtidigt börjar skolorna och vi blir återigen stadsbor, alltså ingen möjlighet till kvällsjobb då det är 9 mil enkelväg till stugan.
Den gigantiska murstocken och den öppna spisen ska väck så bara däri ligger ett hästjobb gömt, när vi fått bygget under tak så ska vi som sagt försöka göra så mycket som möjligt själva.
Tid och ekonomi får styra.

Fixade lite med belysning på altanen innan vi drog iväg söderut, har haft grejerna liggandes hela sommaren man man väntar i vanlig ordning till sista minuten.
Köpte ett gäng infällda leddar från Clas Ohlsson men det blev nog lite för starkt ljus, tur som var så är dom dimbara.
Vi får testa när det blir mörkare om dimmer behövs.
Lite infälld belysning.

Sista skiftet i markberedaren resulterade i trasig dator, det justerbara klämfästet till skärmen hade vibrerat lös vilket gjorde att skärmen föll framåt, det händer ibland och är ingen fara.
Grejen var bara att där var nu det mätinstrument vi använder för att ta ut provytorna med, en ca 1 meter lång aluminiumstav men ett måttband i ena ändan. Den sitter normalt i ett fäste i hyttvägen men inte den här gången.
Inte helt lätt att jobba med halv skärm.

Tur att det var semesterdax med andra ord, för utan dator får vi egentligen inte köra då vi måste ha igång Forestlink.
Så nu har datorn åkt ner till Lidingö för reparation, lite lustigt att efter att jag postat paketet åkte jag själv ner till Värmdö och är inte mer än en mil från min kära maskindatorn

6 kommentarer | Läst 4173 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 00:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Slurfi fre 12 aug 2016, 10:36
Blir säkert fint med högt innertak, var till kusinen och kollade en sån lösning med takfönster mm
och det gav en skön känsla trots litet antal kvm.
av totte fre 12 aug 2016, 18:04
Blir bra det där, men det blir mycket som skall rivas och flyttas och ändras utöver själva bygget. Det blir nog en härlig matplats där med utsikt ned mot älven. Och utgång till altanen direkt från köket om jag tolkar ritningen rätt.
av Kse fre 12 aug 2016, 19:37
Ja det är väl bara vårat sovrum och toaletten som blir orörd, i hallen ska golvet slipas och i resten av huset blir alla ytor berörda så nog har vi att göra.
av Erre lör 13 aug 2016, 07:08
Full fart å mycket att göra.
Otur med skärmen!
av Uvskogen lör 13 aug 2016, 20:42
Kul med bygge!
av Kse lör 13 aug 2016, 23:46
Alltid kul med bygge