Det har länge pratats om att vi borde ha skuggväv på växthuset. Det blir för varmt för tomaterna när solen gassar rakt på. Införskaffade några våder juteväv igår, när vi var på inköpsrunda till den stora växtmarknaden Solhaga. På Swedol inköptes ett par block, lina hade jag hemma.

Första och tråkigaste jobbet vara att sy fast våderna på ett rep. En "nål" av ståltråd och så syddes det med snöre. Två linor så kan väven dras upp på taket.



Kommer nog att behöva tråckla fast något som väger lite i nederkanten för att tyget inte skall blåsa upp. Vi testar så här först.

Trädgårdsmöbelfabriken har idag producerat ett mycket litet bord, knappt 50 cm i fyrkant. Skall inte byggas mer nu den här säsongen i alla fall. Har mycket nog att måla som det är.



Frampå kvällskvisten hördes det typiska skränandet från flygande gäss. Det var några enorma plogar som flög över. Slänge upp kameran och knäppte några bilder pådet första sträcket. Bara på sista bilden, är det ca trehundra, jag räknade översiktligt. Efter dess sen kom det ytterligare flera omgångar stora sträck, det var tveklöst flera tusent som var på väg österöver.



5 kommentarer | Läst 2272 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre ons 16 maj 2018, 06:10
Blir nog lite bättre klimat i växthuset så.
Men tyngd där nere eller annan fastsättning är nog ett måste.
Fint bord! Du är inte dålig du.
av 8wdHypro500 ons 16 maj 2018, 21:54
Var Nils Holgerson med gjessen? :d
Duktig pensioner du Totte!
av totte ons 16 maj 2018, 22:52
Tackar båda!

Hehe, såg inte honom.
av Jole lör 26 maj 2018, 16:55
Lite sent ute men jag är ganska säker på att den flocken passerade över mig i Hallabrotrakten i norra Ronneby kommun på den torsdagsmorgonen. Jag har sällan sett så många gäss på en förmiddag.
av totte lör 26 maj 2018, 21:19
Intressant och roligt!