Då det vanligen rullar på jobb och allt annat så kan det vara rätt skönt att lägga upp något på arbetsbänken. Ibland blir det lyckat ibland inte.
Hur som helst så har jag haft en Husqvarna 160 eller 260CD på arbetsbänken till och från några dagar. Det började med att jag skulle fixa förgasaren för att få sågen gå igen. Det visade sig inte gå att få den förgasaren att hålla tätt så plan B fick bli något från en "Partner kub" R22 eller något.
Försökte bli klok på att flytta över spjällaxlar till den men tröttnade och hittade en likadan fast oanvänd som låg nerplockad i en påse märkt partner.
Den förgasaren ville samarbeta och alla saker kom på plats. Fick sågen att gå som den skulle men det är ju lite kul att experimentera och försöka få ut mer effekt med. Cylinder och kolv från ett vrak föreställande en Husqvarna 65, lite slipande i cylindern och så klart en ljuddämpare från en Partner R11 då jag inte hade någon extra till Husqvarna 65.
Resultatet? Dom brukar varna känsliga tittare på TV så det samma gäller nog här med. Den är varken vacker eller går speciellt bra.
Jobbar på en plan för att få dit toppkåpan så att den kyler som den ska.Med tanke på hur illa mitt försök med spolportarna i cylindern blev så är jag förvånad över att den ens går att köra med.


Nu är timmen sen så det är bäst att jag går och lägger mig innan jag får några andra dumma idéer.

3 kommentarer | Läst 2275 ggr

Mer om bloggaren

Jocke91

Semi-proffs huggare

Blev medlem: sön 28 jul 2013, 20:34

Jocke's lite röriga verkstad
Tänkte testa att lägga ut något projekt här någon gång ifall jag får för mig det.
Kommer troligen bestå mest av äldre sågar eller andra halvkonstiga projekt.

Kommentarer

av JensSkoog ons 10 maj 2017, 22:42
Tusan, vad duktig du är Jocke91 ^:)^ ^:)^

Finns det något als du inte får att brumma :surp:
av totte ons 10 maj 2017, 23:13
Nu är timmen sen så det är bäst att jag går och lägger mig innan jag får några andra dumma idéer.


Jag ger mig attan på att du drömmer sågidéer också :mrgreen:

Drar utav tusan men toppar dåligt i varvet, verkar som den sågen borde drevas upp.
av Jocke91 tor 11 maj 2017, 08:48
Tack Jens.
Det finns en hel del jag inte får att brumma till exempel det mesta det står "Lombard" på. Sen så finns det McCulloch som har egna fysiska lagar.

Totte, det är klart man drömmer om lite sågar då och då.
Ska kolla om jag har någon kopplingstrumma med lösa drev som passar på sågen. Ska även bygga en distans så ljuddämparen kommer 15-20mm längre ut så att jag kan vända den åt rätt håll så jag slipper den passiva handtagsvärmen. Resulterar även i att jag kan få dit kopplingskåpan med kedjebroms igen samt toppkåpan med viss modifikation.

Sen så ska veden bli klar så den hinner torka med. Men som tur är så får jag hjälp med att barka den så all asp jag har kommer torka lite snabbare.

Bilagor
Annonser