Då jag envisades med att montera fel delar på min Husqvarna 260CD eller vad det nu är för något. Så resulterade det i att jag varken fick dit toppkåpan eller rätt kopplingskåpa som faktiskt har en antik kedjebroms. Sen så var det ju det där med att ha ljuddämparen så nära handtaget att man får handtagsvärme och grill i ett.

Räknade ut i stadiet "vilken ljuddämpare har jag som kanske passar på sågen" att med den ljuddämparen jag tänkte montera behövdes en distans på ca 15-20 millimeter, om jag skulle kunna montera den åt rätt håll.
Fick i vilket fall tag på en aluminiumbit i rätt tjocklek för ändamålet. Problemet var dock att göra en distans av den utan att äga en hel mekanisk verkstad.
Har fått tag på en hemmabyggd pelarborrmaskin som jag bytte till mig. Inte direkt optimal men efter mycket gnidande med borren så fick jag till tre hål. Hade varit enklare om remmen inte slirade vid minsta motstånd, och när jag väl fick den hjälpligt sträckt så hängde inte motorn med.Steg två fick bli att få till den yttre formen då det fanns en hel del överflödigt material. Hade möjligen funkat med en vinkelslip men jag hade inga kapskivor hemma. Så efter en stunds funderande så fick det bli tigersågen till dom största bitarna och sen runda av det i en bänkslip.
Sen var det bara insidan kvar och det fick bli två hål till där och en massa slipande. Men det gick det med.


Slutresultatet blev helt ok. Fick dit allt som satt på sågen innan.
4 kommentarer | Läst 2647 ggr

Mer om bloggaren

Jocke91

Semi-proffs huggare

Blev medlem: sön 28 jul 2013, 20:34

Jocke's lite röriga verkstad
Tänkte testa att lägga ut något projekt här någon gång ifall jag får för mig det.
Kommer troligen bestå mest av äldre sågar eller andra halvkonstiga projekt.

Kommentarer

av JensSkoog tor 18 maj 2017, 21:55
Gott jobbat, Jocke91 :-bd

Pelarbormaskin kan man använda till mycket. Skulle inte varit utan själv!
Men aluminium är skit att borra och kapa i, så det är inte märkligt att maskinen fick lite svårt.
av johan eriksson fre 19 maj 2017, 08:05
Hmm. Ljuddämpare från tidig partner R11, men vad kan det vara för cylinder?
av totte fre 19 maj 2017, 18:27
Står nåt i förra inlägget om "Cylinder och kolv från ett vrak föreställande en Husqvarna 65". Annars är väl det enda rätt säkra att det inte är nåt som skall vara där. Det är så det går till i västra delen av Sverige.
av Jocke91 fre 19 maj 2017, 22:30
Jag kan i vilket fall garantera att vevhus, vevparti och alla dom där fina kåporna som sitter runt motorn är rätt. Resten är en annan femma.
Skulle vilja ha tag på en extra Jonsered 75 eller motsvarande med, har fått dumma idéer, igen...
Annonser