Kom att tänka på att jag glömt bort att ta bilder på golvet när det blev klart. Så jag får väl passa på att göra det nu när det fortfarande syns.
Det har även tillkommit en liten hylla på ena sidan som jag börjat fylla med sågar från verkstaden. Var 60-70 st där nere så inte undra på att det var trångt innan. Har bokfört dom allt eftersom jag lagt in dom i hyllan så det ska bli lättare när jag ska leta efter dom.Sen så har jag fått hjälp av min goda sågtokiga vän Ola att ge uthuset ett litet lyft, det var så hängigt innan.
Det där med vattenpass konstaterades att det var meningslöst då naturen skötte det där med vatten mycket flitigt. Huvudsaken var att få upp bygget från marken där det stått allt för många år vilket satt sina spår. Lyftutrustningen hade nog en åldersskillnad på ca 100 mellan nyaste och äldsta domkraften. Sån där domkraft som man gängar upp med utvändiga kugghjul på en gängad stång. Glömde ta bilder på den operationen men det var så, allt annat än underbart väder den dagen.
Över lag så gick det rätt bra, bara en bjälke som gick av. Men vi la dit lite kraftiga plank under den så det funkar nog. Sen så var det ju det där med stenar, en del var rätt tidskrävande och utav obekväm storlek.
Resultatet.


Nu återstår bara att gräva några diken som håller vattnet en bit från väggarna. Har börjat lite men det är inte det roligaste med alla rötter och sten.

Har sett en del användningsområden för stenar på en del tätbefolkade platser. Så kan dom så kan det inte vara så svårt.
Enda skillnaden är väl att här utgör det en funktion.


3 kommentarer | Läst 3126 ggr

Mer om bloggaren

Jocke91

Semi-proffs huggare

Blev medlem: sön 28 jul 2013, 21:34

Jocke's lite röriga verkstad
Tänkte testa att lägga ut något projekt här någon gång ifall jag får för mig det.
Kommer troligen bestå mest av äldre sågar eller andra halvkonstiga projekt.

Kommentarer

av JensSkoog fre 15 sep 2017, 22:17
Du behöver nog några flera hyllor än den ena, Jocke91 :d

Bra jobbat med huset :-bd :-bd
av Jocke91 fre 15 sep 2017, 22:20
Tack Jens.
Jodå det ska bli en hylla på andra väggen med sen kanske det blir några på hjul som jag kan flytta runt lite som jag vill efter behov.
av totte lör 16 sep 2017, 00:23
Blir ju riktigt bra det med golv och hyllor! Med lite klurighet så går det nog att hysa rätt mycket såg där.

Där ser man, det går att ha Torparn till både det ena och det andra, inte bara att sortera delar och sågar. Väl jobbat med lyftet. Det är i längden det viktigaste, att få undan vattnet och hålla byggnaden torr.

Tack för senast förresten!