Så fick jag ett infall att uppdatera lite här för en gångs skull.
Jag har tänkt rätt länge på att skaffa en vettig värmekälla i min så kalla de verkstad där jag står och skruvar. Det är trots allt den kallare delen av året som det är mest aktuellt att hålla på där inne och då blir det oftast för kallt för det. Jag har en värmefläkt men den är inte speciellt effektiv. Jag kom över en liten kamin för några år sedan på en auktion som jag tänkte lite installera där inne lite inofficiellt.
Efter att ha sett ut en plats så har jag påbörjat att göra i ordning platsen den ska stå på. Då det är en gammal ladugård som jag har som verkstad så tänkte jag utgå från en gammal krubba som jag fyller upp och planar till. Då kommer kaminen upp lite i höjd med vilket underlättar lite vid eldning och skötsel.

Utgångsläget efter att jag har avlägsnat träkonstruktionen med lock som var uppe på samt städat undan allt jag hade där på.


Nu är inte jag speciellt kunnig på det där med att mura så jag gör som jag finner det mest logiskt med mina verktyg och kunskaper för stunden.
Då jag vill ha detta någorlunda i våg så behöver jag något att utgå ifrån när inget annat är i våg där inne. Två cementstenar, en i vardera ände som är i våg med varandra borde duga att utgå ifrån.


Nu är ju inte finbetong speciellt givande att blanda för hand om man ska fylla allt det där. Tur att jag har lite sten som bara ligger och skräpar, borde ju gå att använda.


Så här långt har jag kommit fram tills idag med detta projektet.


Ett litet annan projekt som jag hjälper till med när jag har lite tid över är en liten asp som har blåst ner. Min Husqvarna 272 har varit ett riktigt nöje att ha till att dela upp den med.
Håller även på att förbereda min trogna Volvo för besiktning vilket tar sin tid då jag inte riktigt har någon större erfarenhet av bromssystem och bromsarna var i ett uselt skick.

Bak gick förvånande bra.


Innan man vrider för mycket på ratten för att komma åt skruven till hållaren för bromsoket så ska man kolla var bromsoket befinner sig annars kan man få extra arbete att göra.


Sliten mutter på ena bromsröret fick resultera i ett nytt på vänster sida. Höger sida är bägge muttrarna skrot på så där ska jag få lite hjälp att skarva dom.


Sämre begagnad bromsskiva.


Jag tror att detta blir tillräckligt för denna gången.

3 kommentarer | Läst 651 ggr

Mer om bloggaren

Jocke91

Proffshuggare

Blev medlem: sön 28 jul 2013, 21:34

Jocke's lite röriga verkstad
Tänkte testa att lägga ut något projekt här någon gång ifall jag får för mig det.
Kommer troligen bestå mest av äldre sågar eller andra halvkonstiga projekt.

Kommentarer

av totte lör 21 aug 2021, 00:28
Att "procenta" med sten, som det kallades, gjordes mycket förr när det skulle gjutas. Funkar bra till sånt som inte behöver armeras. Blir bra med kamin, var noga med rökröret bara så det inte blir vådeld.

Gamla Volvo-liket lever än!
av Jocke91 lör 21 aug 2021, 10:06
Rökröret ska isoleras rikligt med korrekt isolering så att det inte blir för varmt runt det.
av Elmhult lör 04 sep 2021, 14:33
Ser bra ut allt. Jag funderade på kamin jag med men det slutade med en dieselkanon. Massa oväsen och luktar lite men det blir varmt väldigt snabbt och sen kan man stänga av den och slipper bekymra sig om brand. Dock hade en kamin varit mysigt. Jag satte den i jaktkojan istället. Gjorde nyss nästan samma grej med farsans gamle Volvo. De är trevliga att skruva med. Bra skit de där gamle bilarna. De går så skönt med med sin stela axel och hyfsat stora gamla motor.