Jag har många gånger funderat på att sälja av allting och ta pengarna istället. Det är inte bara en hög med skog jag fått ärva utan det är även en tillhörande "gård" - det är sommarstugor, ladugårdar, stora åkrar, båthus och badplats. Det är hur fint som helst och det är en stor tillgång till att utveckla och förverkliga sina drömmar. Platsen har gått i släkten och det är en plats som jag har tillbringat min barndom på. Det är också en plats som har skapat mycket ångest och hur tar man tillbaka det? För det känns inte som mina sommarstugor, mina åkrar, mina ladugårdar, mitt båthus eller badplats. Beslut har tagit över mitt huvud och utan mitt godkännande (eller mitt godkännande, men jag har inte förstått innebörden av dem) - och det ger mig ångest. Vad för kontrakt har jag lovat ut till människor?

Men varför vill du behålla och äga en plats som du bara mår skit av? En plats som du har varit villig att dö för att komma bort? När dina drömmar är någon annan stans? När intresset och kunskapen är noll, VARFÖR vill du ha kvar det? Varför ska du medvetet sätta den bördan på dig själv? De frågorna har jag ställt till mig många gånger och av ren frustration har jag sagt till dem runt omkring mig "men ta över det du då, om du kan och vill så mycket" - jag har skämts över att jag inte finner något intresse i arvet, förstår värdet med marken eller fastigheterna. Jag hatar att känna mig dum och inte förstå det människor säger till mig.

Jag vill inte slänga bort det här ännu - utan jag vill ge det en ärlig chans och förstå det hela. Jag vill ta kontrollen och därefter ta ett beslut som är grundat i kunskap och erfarenhet om att behålla eller sälja. Om jag vågar drömma om hur jag skulle vilja ha det och driva det, se möjligheterna med platsen så är motivationen till att lära mig och förstå allting större. Men det är svårt, för jag har svårt för att lära mig, läsa och tillgodose kunskaper som jag lär mig. Jag har blivit uppvuxen med att jag inte kan något, inte förstår något, inte fått möjlighet att skapa ett intresse för skogen och platsen. Jag är arg för att jag fått så usla förutsättningar och älska en plats som har varit till för mig.

5 kommentarer | Läst 664 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Humlan91

Nykomling

Blev medlem: ons 08 jan 2020, 10:37

Drömmen till Hannåsen
Jag blev en ofrivillig skogsägare med sura miner på köpet. Hot, stämningar och avbrutna kontakter. Helt rensad på sparkontot för att täcka de akuta avgifterna för att ordna upp kaoset som den döende mannen gav mig. Fem år av bara skit om vem som ska få vad så ska jag försöka sätta mig in i skogsägandet. Rädd för allt vad det innebär - men det här är en kamp om drömmen till Hannåsen.

Kommentarer

av Mangan fre 17 jan 2020, 17:13
Låt inte prylar styra dit liv. Ibland kan det vara skönt att slänga eller sälja.

Det är mycket jobb med hus o gård.
av Erre fre 17 jan 2020, 19:38
Följ ditt hjärta.
Känner du starkt för platsen så behåll det.
Känner du för att utveckla möjligheterna med marken så behåll det.

Är det bara huvudvärk och stress så sälj det.
av Vardon lör 18 jan 2020, 03:27
Det är viktiga frågor du ställer dig som vi nog alla bör ställa oss. Jag tror även att det är så komplext allting att det är svårt att kunna allt.

En lärdom jag har gjort mig är att det är dyrt att vara snäll och dyrt att vara sjuK. Utan att känna dig får jag en känsla av att det är dags att sluta vara för snäll. Läs igenom avtal, rådfråga tex jurist och säg upp eller kräv ändringar så du kan skapa ditt.

Mitt eget svar på varför är att jag gillar att pyssla göra det lite bekvämare för mig själv och slippa ha långtråkigt.
av Slurfi sön 19 jan 2020, 23:48
Låt det ta tid, ta inget beslut i hast. Om du kommer fram till en lösning, låt det gå nån vecka eller månad innan du gör något.
av jannee mån 27 jan 2020, 19:24
Hamna inte i panik. Låt allt sätta sig, tänk verkligen igenom de möjligheter du nu givits.
I dag kanske du vill fly, inte är mottaglig för de krav som hux flux ställts på dig, men allt är ändå aldrig helt nattsvart.
Du ska ALDRIG känna dig tvingad att göra si eller så å andra sidan ska du ej heller handla ogenomtänkt.
Visserligen inte enkelt men ändå är det dj**gt enkelt.
Låt magkänslan styra.
Älskar du inte allt som har med fastigheten att göra, varför då hålla på att göra något man egentligen inte vill?
Man lever bara en gång och livet är värt att leva, varför hålla på med något som inte gör dig lycklig - betydligt bättre att överlåta till någon annan som då kanske blir lycklig - eller utarbetad.