DÃ¥ var sista spiken slagen i kistan :sad:

Jag var och reprsenterade skogs-linjen på Stora Segerstad för nån vecka sedan, och då bestämdes det att Östbo-skolan kommer att läggas ner. Det var inte helt bestämmt officielt men det var förmodligen omöjligt att vända på beslutet. Så min klass, som tar studenten nästa år, blir den sista klassen som tar studenten från Östboskolan. Från och med 2015 utgår all skog och lantbruks utbildning ifrån Stora Segerstad.

3 kommentarer | Läst 16601 ggr

Mer om bloggaren

Helmer95

Medelhuggare

Blev medlem: ons 25 jan 2012, 15:37

Skogspöjk i rakt nedstigande led!
Här berättas det om Helmer Axelsson, VD (verkställande dräng) och hans äventyr i Smålands djupa skogar! :grin:

Kommentarer

av 221 sön 14 apr 2013, 20:01
de va som fan...
av totte sön 14 apr 2013, 20:56
Ja sannerligen, det var som ... gick där 75 - 77 tvåårig skogsbrukslinje hette det då. Stora Segerstad är ju en ärevördig lantbruksskola sedan 1920. Östboskolan började skogsutbildning 1970, innan låg den i Trollebo, söder om Vetlanda. Det kan nog i o f s vara logiskt, Östboskolan har ju aldrig varit en särskilt typisk skogsskola, en stor gymnasieskola inne i Värnamo stad, inte nån vidare skogsmiljö om vi säger så. Segerstad är ju en stor anrik gammal gård på landsbygden.

Men det känns lite när det försvinner nåt som varit en del av en väldigt viktig bit i livet. Alla skolor jag gått har blivit nedlagda, Folkskolan i Forsheda, Realskolan i Värnamo, Skogsintitutet Bispgården och nu Skogsutbildningen på Östboskolan. Oräknat universitetet i Umeå. Jag börjar visst bli vuxen.
av ananders sön 14 apr 2013, 21:27
Östbo väcker blodiga minnen till liv efter diverse hanbolls, fotbolls och innebandymatcher mellan oss på Segerstad och Östbo.