Det kom drygt en halv decimeter i förra veckan på onsdagen.


Men det töade bort. Nu i tisdags såg det ut så här:


Sen blev det vinter här igen. Inte enligt SMHI, än i alla fall, men observationer på plats säger tydligt att det är vinter. Kom väl drygt 2 dm snö i går, onsdag. Det började nån gång på natten och snöade mer eller mindre hela dagen och framåt niotiden på kvällen. Något blöt snö.




Så idag blev det nypremiär för gamle Gilson. Har inte fått jobba alls på flera år, bara blivit provstartad vår och höst. Startade snällt och bra på första rycket idag och gick perfekt sen. Körde en sväng hos närmsta grannarna också, enligt tidigare avgivna löften. Fick stopp vid ett tillfälle eftersom det hade blåst ner massor av björkkvistar uppe vid grannens. Åkte in och lyckades sätta igen utblåset ordentligt, så det blev en stunds rensning. Bra var att det hade frusit till lätt i natt så den tidigare blöta snön nu var mest torr och frasig. Blötsnö är besvärlig att slunga.

Efter väl förrättat värv:


Det skall tydligen bli lite kallare några dagar nu, så vi får dras med snön ett tag. För min personliga del kunde jag gott varit utan den men det finns dom som gillar snö.


Kan ju också unna byns ungar lite pulkåkning i backen på skolans äng.

På eftermiddagen var jag en sväng till Vä och handlade. Sannerligen så var det rent vinterväglag, ren snöyta hela milen, varken saltat eller sandat. Händer inte ofta här. Moddigt väglag har det varit någon gång, men ren vit vinterväg har jag inte sett någon gång sen vi flyttade hit 2014.

4 kommentarer | Läst 872 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq tor 14 jan 2021, 18:49
Skulle ju vara konstigt om inte Gilson hade startat, den har ju stått och laddat för vinter hela hösten.
Tur att det finns andra i familjen som gillar snö.
av ananders tor 14 jan 2021, 21:46
Håller fullständigt med om att snö är något man kan klara sig utan.

Som tur är så fick jag bara 2 cm uppe på gården medans det kom 15 cm här jag bor.
av totte fre 15 jan 2021, 00:58
Great minds think alike! Så det skiljer såpass upp dit. Blir några kalla dagar nu, med så lite snö där borde du kunna få lite tjäle att köra på.
av Erre lör 16 jan 2021, 14:41
Klart vi ska ha lite snö på vintern.
Å du är ju rustad med slungare å allt. 👍

Barnen vill inget hellre än att ha lite snö att åka pulka på.