Jag drog ju hem och fick in tre m3 björkved i våras. Det räcker inte över vintern. Idag hämtade jag ett lass ved på Wrangelsdal. Den poppelveden som var kvar kapade och klövs upp till pannvedsdimensioner förra året så kan Mange använda det i pannan och när jag får hem det så kapar jag på mitten och klyver det som behövs. Mange hade ställt fram fyra pallar på gårdsplanen med traktorn, så jag slapp backa ner släpkärran i en rätt bökig passage. Bara att kasta in.
Väl hemma drog jag fram klyven och sågbänken och provkörde klyven på några bitar.


Gräsklipparen började strula igår. När jag kört hälften så började den tappa varv och tjuvstanna. Visade sig att den gick helt normalt med full choke. Sålunda kunde jag klippa färdigt och dessutom ställa den rätt uppenbara diagnosen "skit i karburatorn". I kväll skruvade jag bort förgasaren för rengöring. Som vanligt såg jag inte var nånstans det satt. Men genomsköljning med WD40, och rejäl blåsning med tryckluft fixade problemet. Efter ihopskruvning startade den och gick sen som den skulle. Vagnen fick vara aretsbänk.Den här förgasaren är såpass enkel som den bara kan bli, gjord av Walbro. Flottör med nålventil, två munstyckskanaler för låg- och högfart och en justerskruv. Bytte också O-ringen som utgör förgasarpackning, den gamla såg lite vissen ut. Den var knappast problemet den här gången men skulle kunnat bli framöver.2 kommentarer | Läst 286 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre fre 10 sep 2021, 10:24
Ved alltså. Det är grejer det. 😁👍
av totte fre 10 sep 2021, 20:49
Jomen, än så länge är det ett skamligt läge här, det går att gå in i vedboden. Detta eländiga tillstånd skall nu åtgärdas. Började lite smått i e m efter att först varit i skogen och plockat en kasse Karl-Johan.