... ja det är våren, som har kommit igen. Åtminstone om man får tro SMHI. Det är nämligen först från den 15:e februari som det kan bli vår om det är vårtemperatur, dvs dygnsmedel över noll, sju dagar i rad. Så har det varit och idag blev det vår. Vinter har vi aldrig haft, det blev aldrig fem dygn i rad med medeltemperatur under noll, så det var höst tills igår.

Känns inte sådär vårlikt, just idag passerar ju ett till oväder. Regnat 15 mm och blåst riktigt rejält. Verkar ju som det har varit betydligt värre uppåt västkusten och i Småland, så finns ingen anledning att överdriva klagandet här.

Blött är det i alla fall. Marken tar knappt emot vattnet längre, trots att vi här har en mycket genomsläpplig jord. En bild från den 16:e, ser fortfarande ut likadant.


I tisdags kulminerade översvämningen av bäcken.




Det extremt varma vädret lurar växterna. Våra rosor skjuter skott och nya blad.



Själv är jag fortfarande i tämligen passivt tillstånd. Läser, kollar forumen, går en sväng med hunden, bär in ved och ut sopor, äter och sover. Jo i onsdags var vi faktiskt iväg och åt middag hos svågern borta i Asarum. Frånsett att åka och handla ibland, den enda resa det blivit på länge.

Scilla mår bra, elva månader och fortfarande förstås en hel del valpfasoner men hyfsar sig lite efterhand. Just nu har hon sin första löpning och när den är över och hon nu går emot ettårsåldern börjar det bli dags att återuppta lite mer metodisk träning. Det har varit lite trotsålder nu ett tag med vissa problem att lyssna på vad matte och husse säger.




7 kommentarer | Läst 1561 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Avslutat-02 lör 22 feb 2020, 23:25
Full fart på blivande 1 åringar som vanligt..
Och att kunna stänga öronen är de fantastiskt duktiga på...🤣
av totte sön 23 feb 2020, 01:18
Och det dom vill höra det hör dom oavsett hur man försöker komma undan. Då handlar det förstås nästan alltid om sånt som kan ätas. 😎
av lfq sön 23 feb 2020, 08:06
Det enda som vår hund absolut lyssnar på är "godbit" - då kommer hon som ett skott.
av Avslutat-02 sön 23 feb 2020, 10:43
Pannkaka och korv brukar fungera på de flesta hundar...även om de håller på och leker...😋😂
av erik sön 23 feb 2020, 18:39
Vad fin hon är!

Vädret känns galet, blir intressant att se vilka växter som drar nytta av det och vilka som bara blir förvirrade om det här är det nya normala...
av Erre sön 23 feb 2020, 21:03
Det är nog rätt taktik totte.
Ligg lågt. Snart drar det igång med allt möjligt.
Finns inget som går så fort som våren.
Så det är inte fel att samla kraft
av totte mån 24 feb 2020, 01:14
Tack Erik! Ja, man kan verkligen undra hur det blir framåt den tid när det nomalt skall bli vår.

Får satsa på det Erre, att det funkar att vila mig i form.