Över trettio grader och 70% luftfuktighet enligt experterna pĂ„ SMHI - alltsĂ„ fan vet. Men klistrigt Ă€r det, alla hĂ€stflugor i hela vĂ€rlden som konstant Ă€r pĂ„ dig och biter igenom skjorta och byxor. Vilka jĂ€vla krĂ€k!!

Mekade lite truck pÄ förmiddagen. Körde en svÀng med den gamla moppen med dottern. Körde igenom ett moln av hÀstflugor hos grannen. Dom jÀvlarna kan ju flyga uppÄt 50kmh sÄ vi blev bitna rÀtt ordentligt. Fy fan.
Dessutom Àr den gamla sadeln skit om man opererat prostatan nyligen. SÄ det kÀndes ju. Dumt av mig.
Men det stoppar ju inte en idiot. SÄ till lunch Äkte jag ner till byn för dagens pÄ hotell Freden. Men dÄ tog jag den moderna hojen. BÀttre sadel och inga obra kÀnslor. Den har gÄtt 20 mil nu. Lunchen pÄ Freden Àr bas kan man vÀl sÀga. Ingen flÀrd. Alls. Lasagne med sallad och inlagda gurkor. Det Àr som om nÄgon gammal slÀkting gjort den nÄn gÄng pÄ tidigt Ättiotal. Du blir mÀtt och kan gÄ tillbaka till fabriken och jobba nÄgra timmar till. Men det Àr vÀl allt. Jag Àr ÀndÄ glad att vi har en lunchrestaurang som inte Àr en pizzeria i byn. Vi har ju ett helt hotell! Det Àr fan inte dÄligt pÄ ett samhÀlle som har nÄgra tusen invÄnare bara. Klart emot trenden med aggressiv avbefolkning och försvÄrande för landsbygd. Regeringen har misslyckats hÀr. Iallafall Ànnu.

PÄ hemvÀgen tog jag en tur genom ett naturreservat. Fint som fan. Och innan nÄgra svenska redigpettrar pÄpekar lag rörande terrÀngkörning sÄ följde jag vÀgen. Smet sedan igenom skogen pÄ en gammal skogsvÀg man körde som 15 Äring pÄ moped. Gamla byavÀgar frÄn förr. Fast nu har de betydligt mer grÀs överallt. Sparade Ätskilliga kilometrar pÄ den resan. Otroligt mycket nÀrmare köra dÀröver. Men tidsÄtgÄngen betydligt större.
Körde inom "vÄr" sjö och fann grannarna dÀr. De njöt av vÀrmen. Hoppade i och gottade mig en halvtimme. Varmt vatten. Synd man blir sÄ smutsig av trÀsksjö. Men det Àr sÀkert nyttigt och sÀkert sÄnt som Stockholmare betalar 3700 kronor för. Typ.

Farsan hade varit o handlat nya band till grÀvmaskin. De gamla gummibanden har Àntligen gett upp och ursÀkt för nya fina stÄlband infunnit sig. Ska dra pÄ dom imorgon. Nere i skogen. I vÀrmen. Bland alla hÀstflugor.

Farsan hjÀlpte mig montera pÄ hjulen pÄ trucken och kolla handbromsen.
Stagen som ska dra i parkeringsbromsen har inte lÀngre kommunikation. Antar att splinesen gett upp. Gav fan i parkeringsbroms.

Varit o handlat nya slangar till bakhjulen. Men bakdÀcken ska ha runt 8 kilo eller mer tror jag. Min kompressor klarar bara 7,5 sen börjar det bli svÄrt. Men det gick bra ÀndÄ tycker jag. Lasten Àr ju dÀr fram.

SÄ den hoppade igÄng. GÄr sÄdÀr. Hoppas det Àr förgasarinstÀllning. Pumpen nu ger 0,38 bar och 120l/timmen. Det borde vÀl för tusan rÀcka för en 1100kubiks motor med förgasare. Tror förgasaren Àr lite tjurig pÄ att slÀppa in brÀnsle med. Men jag har gjort sÄ gott jag kunnat för tillfÀllet. Kunde inte fÄ bort mÀssingsskruven som höll ventilen och med tanke pÄ att det Àr svÄrt eller omöjligt fÄ tag pÄ reservdelar sÄ ville jag inte chansa.

Eftersom jag demonterade golvplÄten som en 10 Äring öppnar julklappar sÄ lyckades jag ju förstöra gaspedalen sÄ den fungerade inte vid provkörning. Men den gick att fulköra med choken. Dessutom verkar inte varvtalsregulatorn visa nÄgra tecken pÄ liv heller. SÄ man fÄr köra med försiktighet och i framtiden antar jag kompensera med fotgasen.

Bromsarna luftades, ut kom svart/grÄ smörja. Bland det vÀrsta jag sett vid bromsluftning. Men nu fungerar dom iallafall.
MÄste Àven montera dit avgassystemet ordentligt. Som det Àr nu hÀnger det i endast grenrör. MÀrklig installation dÄ motorn sitter pÄ gummikuddar medan avgassystemet varit fast bultat i chassit pÄ trucken. Med följd att det fÀstet brutits av nÀr motorn vibrerar och rör sig. NÄgon tÀnkte inte hela vÀgen dÀr.

Bifogar video


1 kommentar | LĂ€st 404 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Proffshuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av totte tor 15 jul 2021, 15:14
Gott att se den vid liv. Ordentlig förgasarservice, koll av tÀndinstÀllning och sÄnt som hör till en motorservice sÄ gÄr den nog bra sen. Kolla upp ventilspelen ocksÄ.