Vänner har blivit med hus. Norr om Karlskrona.
Jag bodde ju här några år för längesen. Sen träffade man ju en tjej och allt gick åt helvete...

Älskar den här staden. Den är otroligt vacker och invånarna har en bra inställning till livet. Antar att det blir så i en sådan här stad. Hårt präglad av militären och det faktum att den ligger lite avsides.
Jag dejtade en tjej en gång som jobbade i Karlskrona och hon sa att Karlskrona är ingen stad man kör förbi. Antingen åker man hit av en anledning eller så lämnar man stan av en annan anledning.
Den ligger ju fantastiskt fint med. Den är fantastiskt byggd. Man förstår lätt att den en gång i tiden beaktades för att bli Sveriges huvudstad. I Karlskrona har alla havsutsikt. I Karlskrona kan man bada i havet mitt i stan.
Den speciella miljön och historian gör även den staden och hela trakten omkring vacker och unik.

Hade jag fått en bra chans att åter bosätta mig här tar jag den. Det är ett bra ställe.

Vi körde småvägar genom Småland, Skåne, Småland igen och sen ner in i Blekinge. Vägen förbi Karlshamn som jag antar de flesta kommer genom är otroligt tråkig. 2+1 väg är ingen höjdare.

Våra vänners "nya" hus är ett sjuttiotalbygge med tillhörande lustiga lösningar från tiden. Till exempel vedkamin med luftburen värme som mynnar ut i TAKET av alla ställen i de olika rummen på bottenplan. Helt galet. Som ytterligare värme fanns det elradiatorer. Tiden då el var billigt och kärnkraft betraktades som effektiv och miljövänlig känns riktigt nostalgiskt nu. Det hade kunnat vara så fortfarande om inte alla vore så hysteriska. Hursomhelst. Nytt kök har installerats. Iallafall det mesta av det. Det ska ju jobbas och skötas tre barn med. Fattar inte hur folk orkar med tre ungar.
Tre rejäla tallar står det i trädgården med. De känns farliga ifall det skulle storma. Han hade bett mig ta med motorsågen för att hjälpa honom såga ner dom.
Men gud vilken optimist en del är. Aldrig i livet att jag ger mig på sånt. De är ju i princip fullvuxna träd inne i ett villaområde. Det är ett jobb för ett proffs.
Grannen vill också bli av med dom då han säger det blockerar hans solnedgång samt skräpar ner hans gräsmatta. Farbrorn bredvid är en gammal trädgårdsmästare och trädgården ser ut som en park.

Då tyckte jag att han kan ju sponsra en arborist så blir alla glada. Men nej, gubbfan vill inte betala ett öre. Men soldnedgång och ren gräsmatta vill han ha. Annars kan man ju tycka att det kunde vara värt några kronor och dessutom stärka grannsämjan. Nåja, jag känner ju inte honom. Han verkar iallfall hyfsat vettig de få minuter jag pratat med honom.

Igår var vi inne i stan och badade på Stumholmen. Fint som snus. Vattnet var varmt och de spelade lite musik på en scen bredvid.

Dottern ville campa så vi slog upp våra tält i trädgården. Sov sjukt illa. Glömt kudden. Kan inte sova utan kudde. Sen somnade jag utan att stänga tältet med så när daggen la sig så blev jag rejält frusen och vaknade. Sen var det svårt somna igen. Dessutom var ena tältet nytt och luktade apa. Får nog stå uppe ett par dagar och lufta ur.

Så snart våra sjusovande vänner vaknat och vi fått i oss frukost är det ner till Trossö för lite stadspromenad och tydligen var där något tåg med. Och så vill han visa upp sin nya fyrhjulsdrivna Mercedes... E klass någonting med plast på sidorna. Jag vet inte vad det är, jag kör en partner jag köpte för 22,000 förra året.

Har vi nån bra arborist i Blekinge?
Gjorde en kaffe på mitt gasolkök.
3 kommentarer | Läst 786 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Proffshuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av Mangan lör 17 jul 2021, 15:13
Där har man ju bott, men kanske inte delar din uppfattning ... :)
av totte lör 17 jul 2021, 15:16
Har inte varit mycket i själva Karlskrona, men instämmer i att det är mycket vackert där. Skall man köra Blekinge på längden och inte har brått så tar man "gamla femton" från Karlshamn till Ronneby, över Trensum och Åryd och Bräkne-Hoby. Vackert och fridfullt.
av Hugin mån 19 jul 2021, 22:59
Intressant med berättelser från en ny, skrivsmart, bloggare! Du har en läs- och skrivådra, som berikar forumet. Hoppas at du fortsätter bidra med dina reflektioner och berättelser, även om de (som tyvärr) de flesta blogginläggen följs av fåtalet kommentarer. - Dock övertygad om att vi är många som gärna vill ta del av dina framtida berättelser. De bidrar till ett mervärde!