Så jag kopplade på kärran och starkranen och körde ner i skogen o hämtade några gamla ekbitar. Första provkörningen sedan jag monterade kranen på vagnen. Och gud va mycket bättre det blev. Den är väldigt vältig nu dock. Men det blev tystare och det sliter inte så mycket i traktorn. Den är ju ändå en -58.

Har inte fått fälgen som saknas till vagnen så det blev tre 14" hjul och ett tretton. Får ner o tjata på handlarn.

Svetsade på ett järn som jag sett bla Mangan har för att kunna tippa av lasset smidigare. Ska fortsätta med det sen när jag vet mer exakt hur det ska se ut. Behöver lite kätting med för att säkra lasten och vid avlastning.

Och sen skulle jag lasta av. Som en dåre...
Motorsågen ligger under vagnen. Som tur var fanns det ett hål i backen just där som var motorsågsformat så ingen skada skedd.
Borde även bygga ett stödben som de hade förr. Vet inte om man kan köpa nya. Det hade nog varit bättre.

I övrigt försökte vi jaga älg utan framgång. Inte ens halva jaktlaget dök upp. Detta är allvarligt sista året... Suck. Och med de nya reglerna i jaktlaget så slutade den bästa grisjägaren med. Så nu ser åkrarna ut som de bombats... Så dumt så man blir alldeles matt. Avundsjuka och gnälligt för att en gubbe sköt massa grisar. De ville ha del av köttet. Helst utan att lägga ner egen energi såklart. De trodde väl de skulle kunna sitta hemma och få griskött gratis. Nu blir det ingenting istället. Men enligt en "expert" i laget så finns det för mycket ollon i skogen så det hade inte gått att jaga gris i år iallafall. En annan expert hävdade även att den enda grisjägare vi hade i princip sköt alla grisar i hela skogen! Utrotning alltså. Man blir alldeles matt.

Jag byggde även ett nytt jakttorn. Ingen annan vill ju. Men de sitter gärna i det helt säkert. Lagade ett gammalt med. Såg ut som fan. Men de satt hellre o nästan ramla ur skiten än ta med sig en hammare och lite spik o brädor.

Och det ska skjutas räv. Hatar det här förbannade rävskjutandet. Inget eftersökskrav betyder skott från höften bara de ser en räv passera. Helt jävla oacceptabelt och extremt oetiskt. De kan ju lika gärna gå o rösta på Miljöpartiet och gå med i jaktsabotörernas riksförbund direkt. Jag vill ha kvar räven och jag vill de ska äta rådjuren för de har vi fan så det ramlar ur buskarna om man skakar om dom. Det är ingen annan som har ihjäl dom här. Två gubbar kom det på bockpremiären. Två!!

Jaja, nu ska jag inte hetsa upp mig mer. Ha en go kväll!

Klantigt
2 kommentarer | Läst 360 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Överhuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av Erre tis 12 okt 2021, 20:06
Skönt att sågen klarade sig med. Går fort när det blir fel.

Hoppas det löser sig med jakten. Det ska vara roligt och
något socialt. Där man hjälps åt. Inte bara konflikter och krabb.
av Mangan tis 12 okt 2021, 22:24
Ja, det är ju nackdelen med kran på vagnen.:)

Skall se om jag kan ge dig lite bilder på mitt tippfäste. Sitter brytpunkten för nära mitten ropar det inte av ordentligt. Sitter det för långt ut orkar inte kranen lyfta. Min skulle nog kunna sitta några cm längre ut. Beror såklart på hur bred kärra man har också.