En bit mark med gran blev över när förra ägaren högg. Gallra lite i det idag. Vilken jävla skit gran är. Hantera den är skit. För om du fäller, eller snarare kapar av den, blir den stående ihopväxt med de andra granarna. Och när man väl får ner den är där tre miljoner grenar man ska ta bort. Och virket är så satans mjukt att sågen hugger fast i stammen med största lätthet. Naturligtvis är det röta i en tredjedel av stammarna med.

När de sen växer upp blir all mark under träden som en postapokalyptisk dödszon där inget växer.
Halvvägs vuxna blir de sen angripna av barkborre varvid panikhuggning inleds med dumpning av marknadspris som följd. Därefter kommer det miljöstollar och skriker skogskövling och börjar driva igenom ännu mer galenskaper i Bryssel.
Jag förstår inte hur de kunde plantera så mycket gran efter Gudrun. De hade ju ett guldläge att ställa om från skitgranen till tall eller någon form av löv. Nu är det försent. Planterar du något annat än barkborremat (gran) så blir det direkt uppätet av älgen. Vi har tamefan satt oss med bulorna i skruvstädet och det enda vi förmår att göra är att spänna det ytterligare. Rena komedin.

Förhoppningsvis är den gamla generationen skogsägare snart ur leken (regering gör ju sitt yttersta för att ta död på dom) och lite nytt friskt blod får chansen att rädda den svenska skogen.

I övrigt så har det snöat, regnat och frusit. I den ordningen. Sverige är bäst! Heja Sverige.

Nu ska jag åka o köpa nytt filter till min 346 för det har nog inte bytts sedan ny. Bra skit gamla Huskys.

2 kommentarer | Läst 456 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Proffshuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 22:46

Kommentarer

av halvproffs tis 12 jan 2021, 12:03
Detta var ord och inga visor😊. Jag har heller inte varit någon grankramare, inte ens gett dom en klapp på barken. Har bara planterat där det varit absolut nödvändigt och det är nog bara runt 10000 plant på 45år. Gran kommer upp ändå.
Gamla Husqvarna är inte att förakta. Högg nyligen ett par dagar med en fin 242xpg.
Måste ju hålla igång museumet👍😊
av Mangan tis 12 jan 2021, 18:09
Har du prövat att hugga björk när det är fuktigt ute (dvs hela tiden)? Såphal av all lav och alltid krokig så den inte lägger sig på lasset. :grin: