Hej.
Var ett bra tag sedan jag skrev någonting här. Har som inte funnit tid eller vad man nu skulle kalla det.
Fullt upp med jobbet, har spenderat 2 veckor av mitt liv uppe i storuman, världens storstadsmetropol.
Fanns roligare saker att göra men vad gör man inte i tjänsten?
Kom hem då på helgen och åkte direkt till skogen och röjde, blev betydligt bättre. Är inte helt klar med röjningen på denna tegen än, får se om det blir nästa år eller om den nykommna snön tinar bort.
Är förfärligt väder här i skellefteå nu, tokregnar som om det inte fanns någon morgondag. Däremot hos mina föräldrar 6 mil bort så har det tydligen snöat 1dm, Har planlagt även att vara ledig imorrn och på fredag för att åka och köra ihop virket som ligger i skogen så lastbilen kan komma och hämta. Veduppköparen betalade rätt hyffsat, 300 + moms per kubik björkved. Får ta någon bild hur mycket det blev när allting är framkört.
Förra helgen var jag och min mor och körde ut det sista med fyrhjulingen som inte gick att komma åt med traktorn och huggarvagnen. Så förhoppningvis imorrn ska det gå betydligt bättre och med lite mindre trött kropp efter att ha kört kran.

Lägger upp lite före och efterbilder från röjningen + en bild från när fyrhjulingen rastades senast.Före röjning

Före röjning

Före röjning

Före röjning

Efter röjning

Efter röjning

Efter röjning

Lastat och klart


Ska försöka skriva ett inlägg och ta lite bilder på hur det gick i helgen också. Ska byta hydraulslang till stödbenen på timmervagnen ikväll. Får se hur det nu går, de flesta slangarna på vagnen håller på att spricka sönder.
Bara en fråga om tid.

Ha en bra dag.

1 kommentar | Läst 3381 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.

Kommentarer

av totte ons 07 okt 2009, 22:09
Ja du kom tydligen från Storuman i tid, Har visst ramlat ner två dm snö där. Skönt att komma hem till skogsbruket igen förmodar jag. Röjningen blir ju bra, ser ut att vara gott om plant.