Hejsan.
Nu sitter man på ett hotell i malmö, var just typiskt att man skulle åka ner till söder en sväng på jobb. Inte helt fel egentligen, får se vart detta lider.
Kom fram till sturup vid 23 tiden och sedan begav jag mig för att hitta till hotellet i malmö. Men snacka om ovan dessa krokiga korsningar och vägar hit och hit. Fick en rude awakening om vi säger så, men det man inte kan lösa med fullgas och hög fart det går inte att lösa alls.

I helgen tog jag äntligen tag i avverkningen igen, var med en kompis ut i skogen som är skyldig mig en massa tjänster och körde igång. Har påbörjat nästa sektion på den gamla myrodlingen, är så in i helvete tjockt men inte bara med småpinnar utan med många björkar av modell större >30 cm. Hann nästan klart till rågången så i lördags högg vi väl en 15 kubik björk.

Åkte sedan och hjälpte ovan nämnda kompis att lasta timmer på hans vagn och köra bort det till sågen. Men på vägen hjälpte vi en annan kille att flytta några stockar av manlig storlek. en björk med en diameter på 80cm men även en tall med rotdiameter på ca 70cm. Det roliga var att björken tvärsmalnade inte av precis, första biten på 3 meter den var ca 70 i toppdiam. Blev en utmaning för kranet att orka, tyvärr tog man inga bilder för det var lite spännande..

Ha en bra vecka.

4 kommentarer | Läst 3304 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.

Kommentarer

av totte tis 08 sep 2009, 21:53
Jaha, du får ha det så bra i Malmö då, lite sämre med tillgången på timmer därnere. Hur länge skall du bli kvar där?

Sällsynt med så stora björkar häruppe, har en gammal knotig sak här i tomtgränsen som ser ut som en riktig sydsvensk björk och den är väl uppåt såna dimensioner, men efter en stocklängd så är det bara grovgrenar. Så är den förmodligen rejält rutten i kärnan också.

Bilagor
av Elias tis 08 sep 2009, 22:00
Det blir inte alltid så bra när man jobbar, gick åt helvete idag, var just klar med jobbet och skulle bara runda av och då började det krångla och fattar inte varför. Jag blir kvar här tills helvetet har frysit till is känns det som men förhoppningsvis innan fredag i varjefall. Kanske löser sig imorrn med lite fräscha krafter och kanske nån exra upptäckt hjärncell.

Den som vi tog åt den var inte riktigt rund utan den var som oval och därav 80 cm den var 70-75 på smalaste diametern. Men den var kanske 5-6m sedan blev det bara som grova grenar. Men killen som skulle ha dem till ved han sa att det blir inte det roligaste att kapa/klyva upp den. Den vi fällde var inte ihålig som väntat men det fanns ett hål på stammen som gick in och ut lite längre ner.
av totte tis 08 sep 2009, 23:35
Det är bara så, just när man skall runda av så går det åt pipans tysta dalar. Och då har man just börjat slappna av inför kvällen, blodsockret är på ankelnivå och hjärnan inställd på nåt helt annat än att begripa nåt av det man gjort under dagen. Brukar ofta lösa sig när man varit ifrån det ett tag och kommer tillbaka.
av Elias ons 09 sep 2009, 07:24
Verkligen, har en lösning på g men frågan är om det funkar i praktiken. Man blir som uppgiven när det händer och på rätt dåligt humör..
Får se, man blir som sugen på att komma hem till västerbotten och sova i sin egen säng.