God morgon.

Fick en beställning av totte igår att jag skulle blogga litegrann om vad jag gjorde i kina för ca 6 månader sedan.

Det är såhär att jag jobbar med styrsystem/automation/instrumentelektriker åt ett stort företag. Jag blev inlejd att göra all automation på ett stort guldsmältverk som skulle säljas till kina. I slutet råkade det bli så att de frågade om jag skulle kunna åka ner och köra igång smältverket som instrumentelektriker samt ansvarig för styrsystemet jag konstruerat. Så detta innebär signaltestning och igångkörning av alla instrument samt funktionskontroll av allting. Jag blev först inhyrd för att vara där 3 veckor men det förlängdes hela tiden och det slutade med 2 månader och 7 dagar. Vi jobbade ca 12 timmar per dag under hela denna perioden och jag hade 3 LEDIGA DAGAR under hela denna perioden så vi jobbade alla helger också. Var en otroligt intressant upplevelse, bara kulturen är så annorlunda och arbetsmoralen osv. Det finns massor med småchefer där på deras industrier som har ansvar för några pumpar och inget mer. Sedan gör deras anställda ingenting om inte chefen står och säger åt dem hur de ska göra och när de ska göra det. Så de anställda bryr sig inte så mycket om kvalitet osv. Jag skulle egentligen kunna skriva hur mycket som helst om allt detta som man varit med om där och skulle inte neka att åka igen. Enda som är negativt är att familjen blir som lidande.
Jag har ätit allting från konstig fisk till hund, garanterat även katt men de inte berättat någonting.Det som tar emot att säga är att hund är riktigt gott kött.Det man kan trösta sig med är att hunden man äter är en ras endast avlad för kött och ingenting annat, ingen gammal stövare precis. "Palt" finns även i kina dock annorlunda. Mycket trafik och otroligt dålig luft inne i staden, man såg smoggen ligga tät ovanför en. Hann ta en resa till gula bergen på den ena dagen vi var ledig sedan blev jag bjuden på en 2 dagars semester i peking på vägen hem. Se kinesiska muren men även den förbjudna staden + himmelska fridens torg.

Det som är otroligt synd är att jag inte har bilderna från den resan på denna datorn så jag kunde visa lite roliga saker därifrån får lägga ut några någon annan dag.

Det är bara att fråga på om ni känner för det!

Ha en bra dag

8 kommentarer | Läst 5569 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.

Kommentarer

av Sweden-viking lör 22 aug 2009, 09:43
Var jobbar du outo..... eller?

Själv jobbar jag också inom elbranschen i schtaaan från typ Lövåner och upp till treriksröset i norrbotten.
av Elias lör 22 aug 2009, 09:50
Näädå men det var outo som hade lejt in mig. Låter härligt det, montering eller vilken typ?
av Sweden-viking lör 22 aug 2009, 10:03
Företaget jobbar med el, kraft, automation tele, data, fiber,säkerhet ja det allra mesta inom installtions branschen.
Vi har jobb bl a på Rönnskär, Aitik mm
Själv sitter jag mest vid datorn, skrivbordet, telefon, lite resor
Började som elektriker sen har jag varit i elkonsultbranscen ca 15år.
Skogen är för mig en skön avkoppling och reaktion som ger motion mm och en rikare fritid, men familjen betyder mest.
av totte lör 22 aug 2009, 12:07
Se där, det var snabb leverans, tackar för det! Mycket trevligt att läsa, det är alltid roligt att höra om såna här lite mer udda jobbupplevelser. Om du har några bilder att lägga ut vid tillfälle, så skulle det vara mycket intressant, tror att många fler än jag tycker det.
av Elias lör 22 aug 2009, 20:53
Sweden-viking skrev:Företaget jobbar med el, kraft, automation tele, data, fiber,säkerhet ja det allra mesta inom installtions branschen.
Vi har jobb bl a på Rönnskär, Aitik mm
Själv sitter jag mest vid datorn, skrivbordet, telefon, lite resor
Började som elektriker sen har jag varit i elkonsultbranscen ca 15år.
Skogen är för mig en skön avkoppling och reaktion som ger motion mm och en rikare fritid, men familjen betyder mest.


Så härligt, för mig blir det mycket jobb vid skrivbord men vid igångkörning är det mycket springande och grävande i kopplingslådor och liknande.
Det är samma sak för mig, jag är i skogen som medecin mot stress. Man blir lugn samtidigt som att man motionerar eftersom det tar på krafterna. Vem vill ligga i en solstol hela dagarna? Då blir jag i varjefall väldigt rastlös, max 15 min i en solstol solandes då är det kört.
av Elias lör 22 aug 2009, 20:55
Jag ska fixa bilderna till veckan totte, har dem på min arbetsdator så det blir att tanka ut dem på måndag. Lär bli ett bildrikt inlägg då. Har väl en 300 bilder från min tid där, dock tagen med min mobilkamera men den ska tydligen vara på 8.1 mpixlar så de duger i krig men inget jämfört med riktig kamera på 8 mpix
av totte sön 23 aug 2009, 00:02
Väntar med spänning!
av Skogstomte sön 23 aug 2009, 01:29
Hej!

Kul med en kollega i branschen :smile: . Jag är oxå automationare, men jag är fast på en och samma fabrik. Ska bli roligt att se lit bilder från fjärran östern.