Ytterdörrens insida var brunbetsad och ganska medfaren. Önskemål om en grå dörr fanns, något mörkare än panelen. Den grå färgen till köksluckorna var just det och av den fanns det rätt mycket kvar. Gick åt tre strykningar för att få bra täckning på den mörkbruna grunden.Kvar att måla är innerdörren mot stora rummet. Den har speglar så den är rätt joxig att förbehandla. Skall skruvas ner och bäras ut i garaget för det jobbet.

Förbereder just nu för den möjligen ganska dyra vintern. Mitt rum i nedre delen kommer att hållas ganska svalt, för att sova behövs inte hög temperatur, bara varma sängkläder och såna finns. Men att sitta och läsa och att dona med datorn kräver lite varmare, så jag håller som bäst på att förbereda en flytt av detta upp till matrummet, där det finns plats och där vi i vilket fall håller hygglig temperatur. Värmen från kaminen i rummet ger det mesta som behövs där.

Det som behövde skaffas var ett litet bord till datorn och en golvlampa att ha jämte läsfåtöljen. Kollat på golvlampor och drabbats av fasa över att en vettig sådan kan kosta flera tusen femhundra. For på en shoppingrunda i dag och knallade in på Erikshjälpens second hand. Och se vad som fanns där för 68 kr.Diskret och funktionell. Några obetydliga bucklor i plåten på foten, annars helt felfri. Var lite för hög men en halvtimme i garaget sänkte den 15 cm, och sen blev den perfekt. Mycket nöjd.

Ett bord till datorn behövde skräddarsys för att passa in. Det är ganska trångt om utrymme. Så det tillverkade jag av diverse material ur gömmorna. Några hyllplan till lagerhyllor blev skiva och sarg. Från det bordet jag köpte för ett tag sen till det höj- och sänkbara arbetsbordet blev det fyra ben av rör över. Några hörnbeslag från ett matbord som skrotades för decennier sen fanns. Har sett dom ibland och undrat varför jag sparar dom, men så har "bra att ha-tanken" segrat. Och nu var de verkligen bra att ha.
6 kommentarer | Läst 636 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi ons 09 nov 2022, 08:43
Kul att kunna slöjda möbler och anpassa befintliga osv. Det kan inte alla.
av lfq ons 09 nov 2022, 11:16
Snygg gråskala i hallen. Ja varför inte utnyttja matrummet, perfekt lösning.
av Rotvältaren ons 09 nov 2022, 19:03
Man brukar lite nedlåtande prata om "bushfix engineering" som något man gör för att man inte kan eller vet bättre men så är det inte alls, det är ett hantverk icke att förakta! Man tar det man har och gör något konstruktivt av det. Du tog en knippe "bra att ha grejer" och lite överblivet material och efter lite bank bank i garaget har du gjort ett specialanpassat arbetsbord med tillhörande second hand belysning. Snyggt blev det också, bra jobbat!
av totte ons 09 nov 2022, 19:18
Tackar! Ja, man funderar ibland, när man ser vad som hamnar på återvinningen, hur mycket användbart som bara slängs.
av Mangan tor 10 nov 2022, 14:10
Och inte får man ta med sig användbara grejer därifrån heller...
av totte tor 10 nov 2022, 20:51
Nej, det är gräsligt noga att allt som körs dit verkligen blir nermalt, uppbränt, deponerat eller på annat sätt tas ur cirkulation. Det får i varje fall under inga villkor återgå ut i samhället så som den grej det en gång varit. Frånsett en del husgeråd och sånt som säljs i "Returbutiken" här i stan.

I Kristianstad heter återvinningen "Kretsloppsparken". Varje gång jag ser skylten undrar jag varför man skall sparka kretsloppet.