Började redan igår, då jag kanske tog ett glas vin mer än jag borde. Så kom upp två timmar senare än tänkt... :ymparty:

Nåväl, kom iväg med bilen men efter 8 km kom jag på att jag glömt huggarbyxor och jacka. Bara att vända!

På plats i skogen kl 11, hyfsat väder och uppehåll. Körde på, men efter ett tag lyckades jag med detta konststycke. Är så ovan vid björk, så glömmer att titta upp i kronan för att bedöma var man kan fälla. Kapade 3m, men resten satt såklart fast. Några förslag???Verkade ofarligt, så lät det vara och körde vidare. Värt att släpa med Ardennern imorgon? Upptäckte vid en paus att ett batteri hade fått en smäll. Antagligen när jag "ställer ner" sågen. Eller kanske släpper/kastar... :oops:Nu ser det ut som om batteriet är reparerbart, så skall ta med det till verkstan imorgon om jag kommer ihåg. Det funkar bra, men vet inte hur länge det håller. Bäst att försöka fixa.

Men annars gick det bra idag! :-bd

8 kommentarer | Läst 1106 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av erik sön 12 jan 2020, 18:22
Trevlig läsning som vanligt. Intressant nya sågen, man kan tycka att de exponerade delarna borde vara rätt tåliga, men det är klart, har man otur med var och hur den landar kan man nog spräcka en bensinsåg också.

Går det inte att vinscha björken från rotändan till det släpper? Fast du kanske inte kommer nära nog med traktorn?
av Mangan sön 12 jan 2020, 18:36
Jag har inte traktorn med mig, det är för blött för att köra basvägen nu. Har vinschat liknande läge - inte första gången - och man får dra rejält och böja björken en hel del innan det släpper.
av ananders sön 12 jan 2020, 19:14
Vissa dagar är bara så.

Är din bedömning att trädet hänger säkert så låt det vara tills du kommer in med traktorn och vinschen och dra ned det då.
av Mangan sön 12 jan 2020, 19:19
Äsch, dagen var inte så farlig. Flöt på ganska bra ändå. Tänk vad lite uppehåll gör för humöret. :)
av Hema mån 13 jan 2020, 14:09
Hej. Testat med vändband på trädet? Samt för batteriet är det nog bara byte av kåpa. Gissar att hva kommer till insikt att de behöver komplettera materialet på batterierna.
av Mangan mån 13 jan 2020, 18:59
Granen ligger i en klyka , tror du vändband skulle kunna hjälpa? Kanske värt att pröva. Lämnade in batteriet idag till Skene Järn, de skulle kolla upp.
av ananders tis 14 jan 2020, 15:50
Nä, vändband hjälper dig inte i den situationen.

Det bästa är nog att dra ned med vinschen. Någon gång har jag kapat granen så att den hänger fritt i klykan och sedan dragit den hängande stammen bakåt för hand. Det är inte alltid detta funkar och det är kanske inte helt enligt regelboken heller.
av Mangan tis 14 jan 2020, 18:37
Det har jag prövat @ananders. Det är inte mycket till gran, men den vägrade släppa ändå.