Okej, kom till slut fram till att ingen ville köpa dessa glaspartier, så de skulle till tippen. Jag hade ingen aning vilket sorts glas det satt i heller. Hittade ingen markering som det skall vara på härdat glas. Kanske laminerat?Bara att välta ner en dörr (vägde dryga 100 kg), och kasta en kofot på det. Vad är det värsta som kan hända, liksom? Det blev ett hål, det som syns i mitten. Helt vanligt 5mm floatglas, trodde inte det var OK på glasdörrar faktiskt.Därefter vidtog det dryga arbetet med att krossa glaset så det blev i hanterbara bitar och så att jag kunde få loss ramen och göra den i bitar också.Tigersåg till långa aluminiumprofiler.


Till slut efter många timmars slit fick jag två av fyra dörrar in i bilen, redo att köra till återvinningen. Värsta var att få upp all småflis.Den så kallade sylen under glaspartiet var inte en syll, utan några bitar virke med en blandning av glasull och betong emellan. Inte undra på att det drog!


Några dagar seanre var det dags för de andra två glasdörrarna. Jag tänkte mig en mer ordnad process denna gång. Bölrjar med att lösgöra glaskasetten från ramen, och lägga ner den lite snyggt."Lite snyggt", dvs råkade tappa ner ett hörn så det sprack direkt...Okerj, tankern var att dela kasetten så jag kunde ritsa ett glas och dela det i hanterbar storlek.Funkade OK, här har jag tagit bort en tredjedel på fram och baksida.


Gjorde ungefär samma - lite mer våld - på den andra kassetten och sen delade jag på ramarna med några välriktade slag med stor kofot så att de pulverpressade aluminiumhörnen sprack rakt av. Snabbare än att skruva. 😎

Ytterligare en bil full med glas o ram. Så var det jag gruvat mig mest för fixat.


2 kommentarer | Läst 502 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Slurfi mån 19 sep 2022, 20:07
Vadan denna förkrossande aktivitet, de flesta bygger ju pensionärskuvöser med frenesi och sen en till altan osv osv?
av Mangan mån 19 sep 2022, 21:18
Vi har haft det där uterummet - förlåt vinterträdgård! - i 20 år och aldrig använt det mer än till gästrum med insyn och barnens skräphôla. Vi saknade ett arbetsrum/gästrum, och tog in en arkitekt som föreslog en lösning som verkade OK.

Det fanns mer altan - förlåt kommandobrygga! - på huset när vi köpte det, men det tog vi bort direkt.