Här i trädgården står det sen tidigare ägare en bränntunna. Själva tunnan är gjord av ett mycket kraftigt stålrör, sådär 70 cm i diameter. Den har hela tiden stått på en 8-kantig bottenplatta och jag har egentligen inte funderat på vad det är för något.

Nu har jag ett tag gått och funderat på att slöjda ihop en vinschpulka att använda när jag med traktorn drar ut lite björkbitar ur dungen här nere i fårhagen. Att köpa är inget alternativ. En glasfiberpulka kostar flera tusen femhundra och för mina behov, som inskränker sig till några få träd varje vår, är det att ta i. Men det behövs verkligen, det är mycket stubbar, rötter och tuvor därnere bland björkarna och det blir ett evigt springande för när det hänger upp sig på var annan, var tredje meter eller så.

Försökte i fjol med en enkel grej av några brädlappar och lite plåt. Funkade hjälpligt men var alldeles för klen och föll mer eller mindre i bitar. Nu kom jag på att bränntunnan använder jag aldrig. Tänkte först på själva tunnan, men det är 3 mm plåt i röret, lite väl kraftigt. Undersökte då vad den där bottenplattan är för något. Visade sig att det är en STOP-skylt och den är gjord av 2 mm aluminium.Vem som stulit den, var och när har jag ingen aning om. Men som råmaterial för en pulka verkade den ju lovande. Bara att slitsa och böja.

Några M6 på var sida håller ihop det hela. Skall bli kul att testa.

7 kommentarer | Läst 795 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Vardon mån 26 apr 2021, 20:51
Och en uppmaning att ta sig ett stop öl efter väl förättat värv
av totte mån 26 apr 2021, 21:51
Jaha, jag har missförstått det hela. Stop-skyltar är förstås såna som brukar hänga utanför pubarna.
av tallen100 tis 27 apr 2021, 00:25
Den pulkan blir något att skylta med :d
av alias tis 27 apr 2021, 13:22
Ska man följa texten på skylten till fullo så är det nog endast ett stop OP som går an, men sen tar det nog stop!

MVH
Alias
av Mangan tis 27 apr 2021, 20:38
Kanske hålet är lite långt ner? Ser fram emot video på vinschning!
av Erre tis 27 apr 2021, 21:27
Det där borde funka fint.
En nyttopryl å sen fick du reda på vad det var för något. Win Win. 👍
av totte tis 27 apr 2021, 22:09
Lite svårt att ta video eftersom jag drar backande med traktorn. Får se om jag kan få till nåt i alla fall, kanske med kameran på stativ. Först skall virket ner och arbetas upp.

Jo, var lite kul när jag vände plåten och reaktionen blev: Jamen givetvis är det ju en sån skylt. Bara att man tänker inte på hurpass stora dom är, den är 90 cm tvärs över.