Årets första lamm har fötts, den 4:e april.Primerblåsor tillhör mössens basföda. Jag har primer på en såg, Partner 4200. Hygglig konsumentsåg, och rätt skaplig att jobba med. Primerblåsan vara alltså söndergnagd. Skaffade mig en ny hos Mange. Så gjorde jag ett gnagskydd av en plåtbit. Sätts på när den ställs på hyllan i garaget.
April har i är verkligen stått för det väder som bär dess namn, aprilväder. Det har varit en hel del dagar med omväxlande sol, regn, snö, vanvettiga vindbyar och hoppande temperaturer. Några smakprov.


Trädgårdsmöbeljobbet har sålunda stått helt stilla, i väntan på målarväder. I veckan har jag i alla fall kunnat börja med att bättra stålstommarna. De var målade med hammarlack tidigare så det fanns två alternativ, att helt renskrapa slipa och måla om, eller att bättra småskadorna i hammarlacken. Det fick faktiskt räcka med att skrapa och slipa allt trävirket så jag valde det senare, skulle tro att det står sig rätt bra framöver.


Så igår, onsdag var det riktigt hyggligt målarväder så jag kunde börja med att lägga på färglös lasyr på träet.
Hann med första strykningen på översidan/framsidan på samtliga bitarna. Idag vilar det, varmt nog, 14 grader, men alldeles för hög luftfuktighet och i morgon ser det inte heller ut att bli målarväder men sen verkar det hyggligt några dagar framöver.

Påsken är förberedd, ägg, ost och sill samt en del annat ätbart finns tillhands, påskliljor och påskris står i vatten. Lite tjeckiskt öl och annat drickbart har vi också. Påskbrygder däremot tillhör inte mina favoriter. I övrigt blir det mycket måttligt med firandet.

Så får jag passa på att önska alla här på forumet en riktigt

                            GLAD PÅSK!

3 kommentarer | Läst 525 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq fre 15 apr 2022, 09:35
Kan just nu blicka ut mot Linderödsåsen och kan instämma i aprilvädrets hoppande i temperatur, sol och regn. Inte lite jobb du lagt ner på utemöblerna.
av Erre fre 15 apr 2022, 16:05
Glad påsk på er med. 🤗.

Mm. Vädret har varit nyckfullt nu ett par veckor.
Kul med lite lamm. Dom brukar kunna bjuda på rätt rolig underhållning. 😃
av johan eriksson lör 16 apr 2022, 09:36
Glad påsk till er Totte.