Det har gått ytterligare ett par år utan att det hänt något. Entusiasmen som försvann har inte återkommit. Den gamla kroppen (min alltså) fungerar förvisso än men med en del gnissel och det känns inte riktigt bra att jobba så värst mycket annat än i någorlunda upprätt ställning. Jag hade väl mer eller mindre redan bestämt mig för att Emilia och jag skall gå skilda vägar. När jag talade med en god vän i Citroën-kretsarna häromdagen och nämnde det så sade han att han kände en person som skulle kunna vara intresserad. Kontakt förmedlades och nu idag kom vi överens om att jag säljer Emilia. Jag nämner inga summor, men det hamnar där det går ganska jämnt ut med det jag lagt ned i kostnader.

Lite sorgligt kanske det känns men mest en lättnad att ha kommit till beslut och en glädje över att allt tyder på att Emilia får en framtid. Sen är det också en glädje att minnas allt intressant, spännande och roligt jag har haft medan jag höll på.

Allt ordnar sig till det bästa är den känsla jag har just nu. Så måste jag ju passa på att tacka alla här som varit med mig på resan här i bloggen, det har varit en mycket viktig del av nöjet.

10 kommentarer | Läst 1050 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan mån 11 okt 2021, 19:02
Så vill vi se några fina bilder att minnas till!
av ananders mån 11 okt 2021, 19:11
Det svåra är väl att komma till ett beslut men från och med nu har du en sak mindre att grubbla över.
av totte mån 11 okt 2021, 19:21
Ja Mangan, det kommer. Emilia blir hämtad inom några veckor och det skall förstås dokumenteras i blider.

Anders: Just så!
av Erre mån 11 okt 2021, 19:47
Låter som rätt beslut.
Någon annan får glädje av den. Den blir hel och kommer ut igen.
Bättre än att bara sitta med den i icke fungerande skick.
Har du tur får du en åktur med den sen. 👍

Känns inte som att du blir sysslolös i första taget bara för att ett projekt försvinner.
av th mån 11 okt 2021, 23:29
Håller med om att det nog är ett rätt beslut. Projekt som blir liggande kan ibland bara orsaka mer sorg än glädje och då är det helt rätt att avveckla dem. Det är nog dags att ta efter dig och fatta några liknande beslut.
av lfq tis 12 okt 2021, 06:14
Förstår dig och att ligga och meka under bilar är inte heller min grej. Hade du haft en billyft hade det kanske varit en annan sak
av johan eriksson tis 12 okt 2021, 07:25
Förstår precis hur du känner, sålde min gamla Mercedes i somras och snart åker lastbilen med, antingen i skroten eller till någon entusiast.
Allt har sin tid, och när entusiasm saknas och kroppen börjar säga ifrån så får man helt enkelt städa bland alla projekt man samlat på sig.
av Hugin tis 12 okt 2021, 20:45
Har verkligen saknat fortsättningen på Emilia-storyn (under en längre tid). Men får väl acceptera ditt beslut.
Kan du möjligen förmå den nye ägaren att överta bloggandet på skogsforum om hur hon åter intar sin franska nobless?
Hon är ju, trots all, liite delägd av oss på forumet och vi vill alla följa hur hon återuppstår i sin forna glans!
av Slurfi tis 12 okt 2021, 20:54
Trist men ändå bra med ett självvalt avslut. Du är nog inte varken först eller sist med avstannat projekt som säljs vidare, tur ändå att du verkar ha fått vettigt betalt.
av totte ons 13 okt 2021, 18:18
Tack gänget! Jag är mycket nöjd med affären och har gott hopp om en framgångsrik fortsättning.

Får särskilt tacka Hugin för dina påstötningar under åren och jag beklagar att göra dig besviken men tyvärr lär det nog inte bli nåt på skogsforum. Kan rekommendera Citroënakuten där det finns en tråd som gått parallellt och där den blivande ägaren redan hörts av: https://citroenakuten.com/viewtopic.php?t=54721 . Skulle tro att det krävs registrering, i varje fall för att se bilder som ligger som bilagor.