Ja, noga räknat är det ju ett par veckor sen det började när jag satte tidigpotatisen. Men det är lite speciellt. Började igår med att fräsa alla återstående landen. Gamle Bolens tuffade på bra, men ville ha lite mer olja i snäckväxeln efter ett tag, märks direkt att det vill kärva. Borde nog få en ordentlig översyn av tätningarna där nere.

Fick mer olja där och sen var det bara att köra på.

Idag satte vi ut en del köpta plantor, blomkål, broccoli och brysselkål och lite sallad. Sånt som tål lite frost, för det verkar inte vara slut med nattfrosterna än i denna kyliga vår som vi har. Alla annan sådd och plantering får nog vänta ett tag tills vi ser om istiden skall ge upp nån gång fram i maj eller hur det blir.
Runt om här börjar djuren beta i hagarna. På gamla skolans äng släpptes ett gäng häromdagen. Ytterligare några har tillkommit så där är tio djur nu.På andra sidan vägen knallar det runt ett femtontal ungdjur sen ett par dagar sen. Nu i eftermiddags kom fåren till hagen här bakom, fem tackor med tio lamm. Ytterligare tre tackor och fem lamm till finns men de är i någon annan hage i byn. Det var sålunda dags att tanka upp vattenbaljan som jag åtagit mig att sköta.Peugeoten står där med sitt trasiga avgasrör. Fick besked idag att meken Anders fått ordning på sin nyss installerade lyft. Grejorna finns hemma så jag väntar nu bara på besked om en dag som passar att få det gjort. T v funkar Xantian utmärkt som bruksfordon, så det är ingen panik. Anders är som jag, 70 år, så han är inte beroende av intäkterna. Han tar det ganska lugnt och vill dessutom helst inte få in bilar när det är blött ute, så kommande vecka ser det lite kärvt ut enligt prognoserna.

7 kommentarer | Läst 1113 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 02 maj 2021, 21:51
Då är det igång på allvar med landen. 👍
Kul med lite djur runt omkring.

Skönt att ha någon så som man kan åka till med bilen.
av totte sön 02 maj 2021, 22:35
Ja, jag har varit lite skeptisk och funderat på om vi hamnat i en ny istid, men vi får väl hoppas att åtminstone kålen växer, den mår bäst när det inte är så varmt.

Det är mycket bete i trakten här, stenigt, kuperat och småplottrigt och inte det landskapet som passar för de stora odlingarna, såna som ananders brukar kajka omkring på.

En sån som Anders H är guld värd, kostar oftast inte många hundringar mer än att göra det själv och han har all utrustning och all kunskap.
av lfq mån 03 maj 2021, 11:02
Låter bra med lite veterankraft som det visst kallas nuförtiden. Sonens P307 som han tänkte skrota och som stått på tomten ett halvår blev såld till en ungdom i byn för skrotvärdet. Behövdes nya däck och avgasrör så skönt att få iväg den plus att det i mitt tycke var synd att skrota den.
av skogsrået mån 03 maj 2021, 15:31
Hej där. vad härligt att se att våren kommit så långt där du bor numera . här i västerbottens inland har vi fortfarande is på sjön o en hel del snö kvar. Grusvägarna är leriga och bäst farbara på morgonen..som det brukar vara den här årstiden.
av totte mån 03 maj 2021, 17:32
Nej men har man sett, skogsrået dyker upp, vad kul! Det var länge sen. Jo, jag vet hur det brukar se ut där, mycket glad numera att jag sluppit ifrån det klimatet och tjälen och alltihop. Ändå har det varit en irriterande kall vår här, men det rör likväl på sig.
av ananders mån 03 maj 2021, 19:09
Kul att du också kommit igång med vårbruket på allvar.
I min täppa är det fortfarande stiltje, förhoppningsvis blir man ledig någon dag i helgen.

Ja nu är inte allt stort på jobbet, vi har allt små tegar som är i storlek med dina trädgårdsland också.
av totte mån 03 maj 2021, 20:39
lfq: Det är alltid lovvärt om gamla grejor kan komma till nytta, såväl fräsar som 307:or.

Anders: Skillnaden är att jag har inte något som är större än mina land. Det är jag förresten rätt belåten med. Men hur som så är det dags att bruka lite nu.