Efter 10 månader av renovering av huset som hör till skogsfastigheten blev det således dags. När jag blev hämtad från tåget gick färden inte den vanliga vägen som den gjort sedan slutet på 70 talet utan direkt till skogen. Renoveringen som pågått i 10 månader var äntligen klar, föräldrarna hade flyttat.

Härlig känsla att på första morgonen direkt vakna och gå ut och prova den nyinköpta begagnade kedjeröjaren. Samtal på gallringsdagarna ledde till att jag hälsat på en annan skogsägare från forumet ett par gånger och således köpte jag hans 535Fbx. För er som undrar går det alldels utmärkt att ha kedjeröjsåg som bagage på tåget.

Men ny bostad innebär nytt behov av verkstad. Den gamla bestod av en bänk, ett skruvstycke och en bil parkerad framför i ett garage med lågt i tak. Nej en garageplats i dubbelgaraget fick vika hädan för att bli verkstadsutrymme. Med dubbelgarage kan man sedan meka , även med traktorn på ena sidan och ha verktyg och saker på den andra sidan.

2 veckors semester gå fort när saker ska flyttas, sorteras, slängas och ordnas. Oordningen kommer med tiden, lika bra att börja med ordning. Dessutom skulle fler 3 fas uttag upp, gamla rektangulärt bytas och byta belysning från 2 150W nakna glödlampor till 3 lysrörsarmaturer, blir nog nästan 10 meter lysrör om man lägger dem efter varandra.

Dessutom skulle det upp hyllor, hängare, garderober, vinkällaren ska provdrickas i bostadshuset.

Överblivet fönsterinfodring fick bli verktygstavla. Dessutom kostade jag på jobbet att rita i verktygskonturer. Den uppmärksamme läsaren undrar om jag redan slarvat bort 1:ans skiftnyckel - nej den fungerar som shuntvred till pannan efter ett haveri.Hylla för smörj- och rengöringsmedel så man slipper ha det ståendes på bänken. Längst bort skymtar ett verktygsskåp på hjul, mer om det senare.

Auktionsinköp i form av hyllor och blocket-fynd i form av lagerlådor. De rymmer mycket skruv och mutter och jag tror de äter mellanväggar. Dessutom har dymomaskinen gått varm och varje låda med innehåll är märkt. Dra ut, ta vad du ska ha , ställ tillbaka.
Ytterligare en verktygstavla, lite längre från bänken och mer sällanverktyg.


till och med kedjeröjaren fick en plats vid såghyllan.

När man slår ihop två gårdar med verktyg blev det ganska mycket dubletter. Således lyckades jag få en bra verktygstavla med det mesta på, inklusive dubbla ringnycklar 5,5-19 mm. Samt en allänt bra att ha låda med vanliga verktyg att ta med sig, en elverktygslåda för eljobb samt ett verktygsskåp på hjul med allmänna verktyg att ha i maskinhallen.


Dublettverktyg, lådor och dymolappar.


Så nu finns det verktyg, gott om plats för att meka med tex en utombordare, moped eller mc - vilken tur att det finns några:

12 kommentarer | Läst 4665 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Vardon

Huggarmästare

Blev medlem: tor 09 jan 2014, 20:07

Vardon fördriver tid
Genom att skriva i blogg så slösar jag med din tid som läser den. Det bjuder jag på. Jag förväntar mig inte att nå samma kändisstatus som många andra bloggare, men skulle så ske och jag ska vara med i Fångarna på fortet så lovar jag att ha skogsforumskläder på mig.

Har alldels för långt till gård och skog men försöker vara där mer och mer. Under tiden tycker jag om att skruva, hellre än bra och tycker om att ta något trasigt och förvandla det till något fungerande.

Därimellan brukar jag besöka en väns föräldrar och tvångsarbeta. Det innebär att man tvingar sig till att få arbeta. En bra dag så ser vi inte varandra på hela dagen förrän till kvällen då ost, vin och whisky ska förtäras.

Kommentarer

av Slurfi ons 16 nov 2016, 22:46
Så kul, lycka till med allt det nya.
av Erre ons 16 nov 2016, 23:10
Bra kämpat Vardon. :-BD
Allt det där var inte gjort i en handvändning!

Hoppas du blir nöjd med kedjeröjsågen.
Det mesta går att transportera på tåg. Bara viljan finns. :wink:

Snygga mopeder.
av Vardon ons 16 nov 2016, 23:15
8 mopeder och 4 motorcyklar....

Ja dock konstaterade jag när jag gick med en blank väska, cirka 10 x 10,cm och 1,20 långt misstänkt likt ett prickskyttegevär att man kunde åka hur man ville i rulltrapporna på,stockholm central...
av Erre ons 16 nov 2016, 23:17
Du har ett vänligt ansikte. :mrgreen:
av sundelius ons 16 nov 2016, 23:58
Gott arbetat Vardon
Ordning och reda ger sinnesro
av totte tor 17 nov 2016, 00:56
En rent utomordentlig verkstad. Det där att ha dubbla uppstättningar är riktigt bra. Jag har en omgång skruvnycklar som köptes just för att ha med ut. En särskild låda med blandade gamla nycklar tänger skruvmejslar mm att ta med på motorsågsutflykterna.

Önskar dig all lycka till i huset!
av isteskog tor 17 nov 2016, 08:07
Fin ordning i verkstan! :)
av lfq tor 17 nov 2016, 09:19
Oj va mycket prylar - det är tur att du är en ordningsmänniska.
av Vardon tor 17 nov 2016, 21:28
Isteskog: som tyskarna säger, ordnung musst sein.

lfq nej då, bara det nödvändigaste sen står det mer i andra uthus, och då har ändå personalen på tippen frågat om vi samlar ute i bygden...
av ananders fre 18 nov 2016, 12:02
Grattis till flytten och lycka till.
av Uvskogen mån 21 nov 2016, 06:04
Ser väldigt fint ut i din verkstad. Bra ide med flera verktygslådor för olika jobb.
av Vardon mån 21 nov 2016, 14:48
Uvskogen: Ja jag fick faktiskt prova ellådan när jag satte upp utebelysning. I med den och annat bråte i skyliften och upp, upptäcker där att strålkastaren sitter med insex - jodå det finns en bitssats och vips var problemet löst. Sen blev det en för målarverktyg med. Dessutom behöver man göra något av lådorna. Den gamla efter farfar hade gjort sitt :)