Klar för denna gången. Ytterdörren skall målas invändigt och innerdörren mot rummet skall målas på båda sidor. Men det blir ett separat jobb lite senare.

Nu hade i alla fall sista skiktet fernissa på hyllorna äntligen torkat så jag kunde montera ihop det igen. Det gick skäligen snabbt och enkelt.Fixade lite med skåpet. Brandsläckaren har hängt där i hörnet innan och nu är den åter på nästan samma plats. Gjorde också en liten hylla strax under elcentralen där säkringarna kan ligga. Ett magnetlås satte jag dit tidigare. Blev inte riktigt nöjd, någonting är en liten aning skevt så dörren glappade mer än en halv centimeter i överkant. Syns på förra bilden att det inte är tätt. Ett extra rullsnäpplås på den översta tvärregeln löste det problemet.Som synes har hyllorna redan tagits i bruk.

Har ägnat några dagar åt att slöjda en ny hatthylla också. Även den fernissad. Var inte hundra procent torr i förmiddags så jag bar in den i värmen och nu i kväll hade även den torkat så jag kunde skruva upp den.Det gamla skoskåpet som står på golvet inunder skall få sig en uppfräschning sen. Funderar också på om det går enkelt att korta det en liten bit så det inte skjuter ut över dörrfodret.

Började 3:e oktober med målsättningen att bli klar inom en månad och det gick ju faktiskt trots att torktiden för fernissan blev såpass lång. Förutom de där dörrarna som skall målas så skall vi hitta och köpa nån bra liten takarmatur. Det är inte särskilt estetiskt med en lamphållare som dinglar i en sladdstump.

I övrigt är vi rejält nöjda med resultatet.

14 kommentarer | Läst 1609 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av tallen100 sön 30 okt 2022, 01:54
Blev ju riktigt fint det där👍
av lfq sön 30 okt 2022, 08:00
En inredningsarkitekt hade blivit avundsjuk. Det enda jag skulle gjort annorlunda vore att skippa gavlarna på översta hyllan. Fick lite inspiration att göra om några fula inklädningar av avloppsrör och elrör.
av halvproffs sön 30 okt 2022, 09:23
Det blev jättefint!
av Slurfi sön 30 okt 2022, 20:06
Ser helt okej ut, nästan lite för bra.
av totte sön 30 okt 2022, 20:23
Tack gänget!

lfq: Ja det är en given diskussionspunkt, men den högra måste vara där eftersom den även är sidan på skåpet.

Var lite orolig för just det Slurfi, men är inte värre än vi står ut.
av k_h sön 30 okt 2022, 21:47
Lysande resultat, speciellt lampan!
av totte mån 31 okt 2022, 01:04
Hehe, jo lampan är senaste modet. Men tack annars!
av totte tis 01 nov 2022, 19:25
Ja lampan, var väl tänkt att hitta nån lämplig armatur att köpa. Men då skall man ränna runt i butiker och i det utbud som jag studerat på nätet har inte funnits nåt passande. Men så tog jag en titt på en b-a-h-hylla i garaget och se vad som fanns där, en riktig gammal klassiker med porslinssockel. Den duger bra tills vidare, har godkänts av högsta instans.

Bilagor
av th tis 01 nov 2022, 22:03
b-a-h-hyllor är nog en av de bästa investeringar man kan ha. Sparar ohyggligt mycket pengar om man använder dem (men kostar massor om man inte använder dem 😎 )
av Slurfi ons 02 nov 2022, 00:15
https://www.jula.se/catalog/el-och-bely ... ed-015591/
Sån här plafond för under hundringen har jag monterat på flera ställen och är helt nöjd.
Vill man ha mer kräm så kan man sätta dubbla.
av Rotvältaren ons 02 nov 2022, 07:10
Det du gjort är ju fullständigt livsfarligt! Nu syftar jag inte på arbetsmetoder eller vilka material du använt, det jag menar är att nu har du en så rasande fin hall så kommer du att tycka att tapeterna i köket är lite trista, tänk om man skulle....? Och sen är köksrenoveringen igång innan du vet ordet av men tro inte att det slutar där! Möjligtvis om 2 år när du tapetserat, målat, listat och snickrat vardagsrum, 2 sovrum ocg lagt hyvlat plank på kryploftet. Men då kommer du formodligen att tycka att fan vad hallen ser trist ut, om man skulle... :-)
av totte ons 02 nov 2022, 13:37
th: Kan bara instämma. B-a-h-lager är vilande kapital som bör sättas i arbete så långt möjligt.

Har kikat på den och några andra liknande Slurfi, hade nog blivit nåt sånt om jag inte hittat den här på hyllan, så tack för tipset.

Rotvältaren: Jag är klart medveten om den prekära situationen. Tröstar mig med att köket gjordes för inte så många år sen, så vi kan nog stå ut ett tag till. Resten förtränger jag så gott det går. Har förresten inget kryploft, oinredda kallvinden går upp i nock. Skulle ju förstås vara snyggt med hyvlat plank där ... Men tack annars!
av k_h tor 03 nov 2022, 21:38
Med den nya lampan går hallen från lysande till strålande!
av totte fre 04 nov 2022, 01:11
🤣 🤣 Tackar! 😀