Högg lite för vedåret 2022 för ett par ett par månader som sen legat. Delvis på grund av brist på motivation och sen 40cm snö och sen -14 som tvingade traktorn att pausa. Trots motorvärmare vill den inte starta. Tror det är ett lite gammalt batteri med. Men som farsan säger: Hur bra kan det vara att skicka iskall hydraulolja rakt igenom systemet sådär bara. Om man inte måste.

Men nu var det nollgradigt så jag åkte ut. Kul. Tyvärr har man tappat finkänslan i fingrarna då det var ett tag sedan jag körde griplastare. Men det kommer snabbt tillbaka. Tillfredsställande att samla på sig ved. Nåt som sitter i generna på de flesta människor skulle jag tro. Eld betyder överlevnad.

Film finns här:


Behöver hugga mer men väntar på min elsåg. Farsan har köpt en liten Stihl elsåg och allvarligt talat är det världens bästa uppfinning. Jag förstår inte hur vi kan detta år 2021 fortfarande tycka det är acceptabelt att stå och andas in TVÅTAKTSAVGASER under fysisk belastning. Det är ju helt galet. -Hallå? -Hej ja, det var cancer. Var vill du ha din tumör?

Då jag installerade vedpanna i våras så har jag även haft en elpatron hängande i ena tanken. Ej inkopplad. Men nu blev jag trött på att se den så jag påbörjade inkoppling. Jag är ju utbildad elektriker men sen blev det finanskris àla nittiotal när jag gick ut skolan så allt byggande dog och jag hamnade i en annan bransch.
Men skruva el är fortfarande något jag finner mycket nöje i. Tveksamt om jag någonsin kommer använda den då elpriserna numera är EU-anpassade. Men om den dagen skulle komma så ska den vara redo. Man kan ju ha den ställd på en 30 grader så inte huset fryser ihop helt om man skulle åka iväg på semester och ingen finns tillgänglig för att tända en brasa då och då.

Och idag är det nyårsafton. Gick upp och satte på kaffe. Lät Charles Aznavour stå för morgonstämningen. Min absoluta favoritartist. Tätt följd av Mireille Mathieu. Jag är väl konstig... Köpte en Google nest hub till kvinnan som bor i samma hus som mig. Den var ju fantastisk. Så jag beställde en liten Nest högtalare för vardagsrummet. Nu känner jag att jag behöver två stora högtalare med. Fantastiskt smidigt.

Danskarna ha anlänt för nyårsfirande. Hoppas för grannsämjans skull att de håller fyrverkerierna på en låg nivå. De andra stugägarna är inte glada i fyrverkerier. Min hund är redan bekymrad av att bara ha noterat att dom är här. Nu är jag ju av den åsikten att man kan inte alltid få som man vill och att man måste låta folk få göra vad dom vill. Så skjut iväg för fan. Det är bara en dag. Om det skulle vara någon hund som pinkar på sig så...trist. Precis som att hojar bör få låta som fan på sommaren och epatraktorer och ungdomar ska få spela i sina bilar så fönsterna hoppar ur kittet. Det är för en kort period så låt dom hållas för fan! Jag är inte ett fan av förbuden vi gärna vill ha i Sverige. Min generation har blivit en bunt trist politiskt korrekta överkänsliga själviska fjollor som inte tål någonting men har matchande snygga serviser i sitt nyrenoverade kök. Sjuttiotalist.

Nehe, nu får jag ta och dra på mig Oregonbrallorna och kolla om traktorn startar. Gott nytt år!

2 kommentarer | Läst 453 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Överhuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av totte fre 31 dec 2021, 13:33
Trevlig läsning och fin film. Fast jag har vissa synpunkter på det där med hur hojar skall få låta. Inte ett dugg kul när man sitter ute och det brakar förbi ett gäng bikers som låter som automatkanoner. I övrigt håller jag nog med dig om att det är lite mycket förbud.

Gott nytt bloggår Elmhult!
av Slurfi tis 04 jan 2022, 20:30
Säger samma, god läsning och fin film. Jag har en DeWalt batterisåg vid vedmaskinen och till snickeri, helt klart en fin manick
även om den är för svag för skogsbruk, men där har jag alkylatdrivna grejer så avgaserna är inget problem.