Det är alltså troligen här det läcker, i skarven mellan plåt och plast:När jag kikade in under igår medan den diskade så trängde det fram vatten runt kanten på plastskålen i överkant mot plåten.

Först ordentlig urtorkning, sen blåste jag med varmluftspistolen för att få garanterat torrt i skarven. Putsade runt kanten med slippapper för att få ytan lite ruggad på främst plasten. Sen lösningsmedel, ironiskt nog silikonborttagare, och så efter ytterligare avblåsning med varmluft dit med en sträng silikon och jämna till.Får se när silikonet har härdat om det håller tätt. Annars får jag skruva loss den övre ringen och få dit en packning.

18 kommentarer | Läst 8418 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Kse tor 22 aug 2013, 07:09
Nog blir det bra det där bara silikonet trivs i värmen och tillsammans med diskmedlet.
av Uvskogen tor 22 aug 2013, 07:16
Jag funderade på packningscement, samma som man har mellan delar i motorn i traktorn (när jag hade en sån vill säga :sad: )

Det är ju gjort för att tåla både vibrationer, vatten, olja och värme. Kanske kan fungera om inte silikonet gör det.
av totte tor 22 aug 2013, 09:31
Kan meddela att det inte funkade, läckte fortfarande vid test. Blir till att skruva loss och få i nån form av packning eller massa emellan. Har funderat också på typ motorsilikon. Återkommer i ärendet.
av tallen100 tor 22 aug 2013, 15:14
plasticpadding glasfiber?
av Hugin tor 22 aug 2013, 19:05
Tack! Nu har du verifierat att du är smålänning.

Känner igen mycket av den möda som aktiverats hos dej (antagligen kombinerat med det faktum att det känns surt att tvingas köpa nytt inför förestående avyttring av huset).

- Har också (haft) uppfattningen att det är galet att påstå att något är "slut" och inte kan repareras, men efter två st. diskmaskinsförsök, tvingats erkänna att ibland är en grej "slut" och måste bytas.

- Sätter en femma på att du denna gång INTE kommer att lyckas fixa maskinen, så att du inte heller klarar (inkl. kommande tryck från hustrun) detta utan att tvingas byta maskin.

Vågar denna femma med erfarenhet av att hållbarheten i reparationen innebär regelbundet återkommande åtgärder, som efterhand döms ut av hustrun....
av Sweden-viking tor 22 aug 2013, 19:20
Är du säker att det inte är pumpen som läcker?
av totte tor 22 aug 2013, 19:35
Tack för idén, men nu är jag säker, felet identifierat. "Låsring bottenbrunn" som den där plastringen heter skruvade jag bort idag. Det visade sig att det var en spricka i den, följer översta gängan mer än halva varvet runt. Nu har jag lagat provisoriskt, svetsat ihop med lödkolven. Testat och det är tätt nu. Håller nog ett tag, men att ringen har spruckit betyder att den blivit skör och kommer att gå sönder igen, så jag skall beställa en ny. Har redan hittat den i Cylindas reservdelslista.

Skall säga med att konstruktionen är sån att packningen sitter på undersidan plåten, en O-ring och det var för att pressen på den släppt efter som det läckte.

Tror du blir skyldig mig en femma Hugin :lol:

Bilagor
av Hugin tor 22 aug 2013, 20:08
totte skrev:... kommer att gå sönder igen, så jag skall beställa en ny. Har redan hittat den i Cylindas reservdelslista.

Tror du blir skyldig mig en femma Hugin :lol:

130822_6.jpg


Nu blir jag riktigt uppbragt ... det är fusk, för att försöka gama till sig en femma! - reparation innebär att lagning sker utan att ta till fusket att skruva bort trasig del, köpa ny originalreservdel, och sedan montera denna!

Anser att femman bör skickas i den andra riktningen!
av totte tor 22 aug 2013, 23:47
:p =))
av åberg fre 23 aug 2013, 09:00
Nog har man väl petat i vitvaror med en lödkolv nån gång, men inte för att täta vattenläckor. :smile:
av totte fre 23 aug 2013, 09:35
åberg skrev:Nog har man väl petat i vitvaror med en lödkolv nån gång, men inte för att täta vattenläckor. :smile:


Sant, det var nog första gången i en sån maskin. Men jag har lagat läckor i sprutpistoler till trädgårdsslangar med lödkolv ett antal gånger. Dom spricker om man glömmer dom med vatten i när det blir frost.
av totte fre 23 aug 2013, 09:47
Reservdel fanns i lager, kommer per post till veckan, 175 spänn med moms o frakt.
av Hugin fre 23 aug 2013, 18:39
Ok, känner att jag håller på att bli rökt i vadet (om nu reservdelsbytet (OBS - ej reparationen) ger maskinen en livslängd som överstiger 3 månader).

Mitt förslag till avslut innehåller en stor innovation för Skogsforum;

Jag betalar i den nya valutan "BCVFUOBMIS", på så sätt att det hela startar med ett saldo för Hugin på - 5 BCVFUOBMIS och ett positivt dito för Totte på + 5 BCVFUOBMIS.

- Kanske behöver Fredrik lägga till någon funktion i forumets startsida för att hålla koll på hur tillgångar och skulder fördelar sig, men det är väl bara att klämma in ordet "Oktroy" i rullgardinsmenyn (kanske någon koppling till ett excelblad också för att förenkla....?)

- Tror att du Totte nappar direkt på idén, särskilt då koden för förkortningen BCVFUOBMIS = Bit Coin Valid For Use Only Between Members In Skogsforum.

PS! Om maskinen inte är i bruk tre månader efter denna tidpunkt föreslår jag att du måste erlägga 25 BCVFUOBMIS till mig. Således, i detta fall kontoställning Hugin: + 20 BCVFUOBMIS, Totte: - 20 BCVFUOBMIS.

Enkelt va, och så har vi skapat en ny marknad!
av th fre 23 aug 2013, 21:39
Håller på Hugin men vadet skall vara i SEK.
av totte lör 24 aug 2013, 11:23
Det var som sagt väldigt innovativt, en absolut självklar del av varje skogsforum! Och mina komplimanger till den fina, akronymen som dock är en aaaning svåruttalad och framför allt omöjlig att minnas för en gammal stöt som mig, men varför inte kalla det FOrumBIts i stället - FOBI.

En enkel tillfällig implementation följer här:
+++++
-----

Vill sedan också påpeka att det inte framgick i ursprunget att reservdelar inte fick användas. Kan förstås sympatisera med den idén, men då måste det vara specificerat att så är fallet. Varför jag nu föreslår att vi helt enkelt är skyldiga varandra varsin femma.
av Hugin lör 24 aug 2013, 17:30
totte skrev:... föreslår att vi helt enkelt är skyldiga varandra varsin femma.


- Då har man alltså hamnat i en prekär ekonomisk situation, på grund av alltför yvigt spel och dobblande, där Totte inte var sen att förhandla mig i en låst situation! Samtidigt generöst att erbjuda lika skuldställning. Förslaget innebär emellertid att vi båda är helt utan ekonomiska resurser, vad gäller valutan FOBI:s.

Kan vi kanske erbjuda varandra ömsesidig kredit med en limit på 5 FOBI:s? Detta skulle medföra att vi båda har visst ekonomiskt utrymme i FOBI-handeln?

... det är väl viktigt att kommersen kommer igång....!?
av Hugin lör 24 aug 2013, 18:13
.. Blev dubblett pga någon försening...
av totte lör 24 aug 2013, 18:45
Hugin skrev:
totte skrev:... föreslår att vi helt enkelt är skyldiga varandra varsin femma.


- Då har man alltså hamnat i en prekär ekonomisk situation, på grund av alltför yvigt spel och dobblande, där Totte inte var sen att förhandla mig i en låst situation! Samtidigt generöst att erbjuda lika skuldställning. Förslaget innebär emellertid att vi båda är helt utan ekonomiska resurser, vad gäller valutan FOBI:s.

Kan vi kanske erbjuda varandra ömsesidig kredit med en limit på 5 FOBI:s? Detta skulle medföra att vi båda har visst ekonomiskt utrymme i FOBI-handeln?

... det är väl viktigt att kommersen kommer igång....!?


Det förefaller som en sund finansiell idé. Vi verkställer väl omedelbart. Härmed ställer jag 5 FOBI till förfogande: +++++