Snön har kommit och gått, kommit och gått i många omgångar under december. Nu är det barmark och blött och blötare. Står vatten i pölar överallt där det inte kan rinna av. Idag regnade det, blandat med lite blötsnö som aldrig la sig. Har nog slutat nu, släppte just in hunden och hon var torr på ryggen.
Helgen fortskred utan dramatik, julgran, skinka och lutfisk var de specifika julkännetecknen.Nyårsafton åt vi grytstekt ungtupp och klunkade i oss en del bubbel, både italiensk Prosecco och en halva Pol Roger.

Var och hälsade på goda vänner på trettondagsafton. Vi medförde en ost- och skinkpaj som vi käkade upp till lunch. Som det sett ut nu ett tag så är varenda gång man träffar folk en Händelse.

Som jag skrev före jul så vill Peugoten inte riktigt vara med utan misständer och har sig. Det blev ju något bättre med en lånad tändspole, så helt klart var den gamla inte frisk. Ny tändspole anlände i mellandagarna. Gjorde ingen skillnad, där är ytterligare något fel. Så just nu rullar det vidare med Citroën Xantia. Går som ett spjut men skulle behöva en ordentlig service av fjädringen som just nu inte alls svarar upp mot vad en gashydraulisk Cittra skall prestera, om än fortfarande något bättre än den stålfjädrade Peggan. Med den får det bli en tur till Anders i Hässleholm i veckan som kommer så får vi se om han kan hitta problemet.

Skulle egentligen vilja ha en bil av den gamla sorten, med förgasare, brytarspetsar och fördelare. Då visste man vad man skulle göra om bilen började gå dåligt. Men att få tag på en sån nu till rimligt pris, utan att det är ett riktigt vrak, är inte så enkelt.

5 kommentarer | Läst 1075 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog lör 08 jan 2022, 21:49
Ja, en riktig bil saknar jag också - Volvo 145 hade varit ett fynd eller även min gamla Ford
Cortina där det tog mig en halvtimma att byta saker i gearboxen. :-bd
Nu tittat jag bara under motorhuven på min Mitsubishi och senn
tänker jag: Nej, det här lämnar jag till Håvard på JPL :lol:
av Röjkvist sön 09 jan 2022, 18:23
Köp en Volvo Amazon! Överge det Franska.
Finns i Kävlinge
https://www.blocket.se/annons/skane/vol ... 8/98698660
av totte sön 09 jan 2022, 20:28
Som jag nyss sa: "Men att få tag på en sån nu till rimligt pris, utan att det är ett riktigt vrak, är inte så enkelt." Vet inte om 150 000 kr är rimligt för en sån Amazon men det var en aning för dyrt för mig.
av Elmhult lör 15 jan 2022, 20:18
Vad är det för Pega? Har den ett diagnosuttag?
av totte lör 15 jan 2022, 21:18
En 307 break 2003. Har sånt uttag. Skall till Anders på måndag för felsökning, så får vi se. Han har alla hjälpmedel. Rapport följer förstås.