Jaha, äntligen hämtat hem min snöslunga jag köpte på Klaravik. Och för dom som undrar så stämde inte beskrivningen med verkligheten. Klaravik... Blinto är inte bättre dom heller. Men det var en rolig resa. Dottern var med. Fyra timmar enkel resa. Längesedan man gjorde en roadtrip. Vi hittade ett kul gammalt fik väster om Vänern. Blev en varm korv där. Sen vidare mot Hova! Fint litet samhälle. Och jösses, bara fyra timmar bort och dialekten är helt annorlunda. Bara pizzabagarna pratar samma dialekt oavsett landsände. Säger mer om Sverige som samhälle än man kanske tänker på.

Några dagar senare hade jag tid att fixa med slungan.
Efter lite pyssel fick jag igång motorn. Gick superfint. Kastade snön dåligt. Men sen var det äcklig blötsnö med. Dock efter närmare inspektion var impellern grovt misshandlad. Men orkade inte skruva med det då.

Idag, julafton, kunde jag som vanligt inte sova så upp klockan 0345 och koka kaffe och fixa lite frukost. Sen ut o pilla med slunga. Fixade impellern så gott jag kunde. Fullagade ett hål i trumman. Ville ju bara ha igång eländet och testa på den nya pudersnön.

Och den startar inte. Alls. Fick börja greja igen. Fan med. Och när man är som jag att jag kan ta ett verktyg och i nästa sekund har jag trollat bort det. En skruvmejsel i handen, kommer på att jag behöver en nyckel med. När jag återkommer är skruvmejseln försvunnen. Likadant med bränsleslangen jag bytte, skar till den, skulle öppna slangklämman, slangen borta. Fem minuter letande resulterar i att jag skär till en ny bit slang. Jag önskar jag istället kunde trolla fram grejer. Inte på andra hållet. Frustrerande.

Nu startar den under protest. Droppar bensin under förgasaren dock. Men den går riktigt. Börjar röja lite snö. Går jättefint. Kastar dock inte märkbart bättre. Nu vet jag inte hur en snöslunga ska kasta då jag inte ägt en innan men några meter tycker man ju. Min orkar mest med 2-3.

Sen dör den igen. Stendöd denna gång. Låter skiten stå då jag nu dragit i det där förbannade snöret så skinnet flåtts på ett finger.

Testar sen att starta den igen efter en timme och då startar den. Pang! Dör dock efter några minuter och gasar jag över halv gas dör den också. Misstänker att den får för mycket soppa. Flödar.

Orkar inte greja med det längre. Mina fingrar protesterar. Bensin överallt och sen blev jag biten av föräldrarnas lilla jävla hund. Hon hatar allt utom människor. Hon attackerade min hund och jag försökte dela på dom och då högg hon mig i handen. Gjorde djävulskt ont. Tror inte det gjort så ont sedan jag tappade en Skoda på handen. Fick åka o ta en stelkrampsspruta. Passade på att ta influensan samtidigt. Så min vänstra hand är inte glad och när man är "in the zone" så att säga med skruvandet märker man inte att det gör ont.
Jag har föreslagit mina föräldrar en dos med Gyttorp special som permanent botemedel för psykopatiskt beteende men det gick inte hem. Nåja, Winchestern står redo.

Skottade snön med min gamla traktor istället.
Nu ska jag iväg och äta julskinka och dricka några öl för att bota smärtan i handen. Detta blev en oinspirerad blogg tycker jag. Friskare tag nästa gång. Är lite sliten efter veckan som gått jag. Behöver semester. Och bristen på sol är halvjobbig den med.

God Jul på er!....Nu jävla skiner solen bara för att!

1 kommentar | Läst 491 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Överhuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av totte fre 24 dec 2021, 23:06
Hehe, gamla maskiner kan förvisso fresta på nerverna. Men det är härligt att läsa din lagom humoristiska blogg. God fortsättning min bäste!