Blev några dagars uppehåll med häcken, bl a just på grund av att det inte var uppehåll. Det regnade ju faktiskt här, fast vi trodde att det inte längre kunde det, men 16 mm blev det i torsdags. Sen småskvätte det mest hela dagen på fredagen och så har jag haft en del annat för mig. Men idag plockade jag fram redskapen igen och gjorde klart.

Långa häcken mot vägenKorta häcken mot hagen. Den häcken är fullständigt absurd, över två meter bred på toppen. Som sagt tidigare, här måste ske en hård vintertuktning av häckarna.


Så blev det middagsdags och sen en stund med kaffe och en liten whisky vid trädgårdsbordet.2 kommentarer | Läst 466 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs mån 05 jul 2021, 07:08
Det blir fint när häcken är nyklippt och fungerar väl som ett skydd mot blåsten när den kallare tiden kommer.
En kall öl hade jag föredragit istf whisky o kaffe
efter häckarbetet.
av totte mån 05 jul 2021, 12:07
Häckarna är ovärderliga som vindskydd. Framför allt här på framsidan har vi en rätt bra väderskyddad vrå.

Det var alltså ett bra tag efteråt som det blev kaffe med tillbehör. Dessförinnan hade det nog hunnit bli nån halv gallon av olika kalla vätskor.