I går ställde jag upp för vedhanteringen här på hemmafronten. Innan dess har jag hållit på då och då under ett par dagar och stapla om i vedboden.Nu har jag all den gamla torra veden staplad mot innerväggen, som är garagets bakre gavel. Den nya fuktiga veden kommer nu ytterst mot den glespanelade ytterväggen och får bra torkning.

Medan jag staplade bar hjälpredan också ved.Så var det bara att köra igång och kapa och klyva. Jonsered 520 fick börja, senare halade jag ut Partnerkuben.På Wrangelsdalsfronten gick det vidare idag. Vi började där på förmiddagen att klyva, det mesta är redan kapat och framkärrat till klyven.

Magnus kör klyven, Börje matar på och tar emot, Manges sambo Anette och jag bär fram och ordnar i lådorna.
Efter ett par timmar fick vi ge oss för uruselt väder, blåste och regnade småspik. Blev nog bortåt tre kubikmeter kluvet i alla fall. Allt är kapat och kluvet till pannved. Det lilla jag skall ha framöver tar jag hem, kapar på mitten och, när det behövs, klyver till kaminved. Det är sista av den där poppelveden från maj 2017. Tre år är redan lite för länge som den legat, så nu måste den tas om hand om det inte skall bli mylla av alltihop.

3 kommentarer | Läst 416 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre lör 16 maj 2020, 17:17
Blir lite roligare med veden när man är flera och hjälps åt. 👍
av totte lör 16 maj 2020, 20:35
Instämmer, det var roligare på Wrangelsdal än vad det var hemma, och då var det inte direkt tråkigt där heller.
av Slurfi sön 17 maj 2020, 13:33
Riktigt, jag hade med mig en son igår och idag på sågbacken och jag hade iaf roligare än vanligt