Har haft en gammal väckarklocka stående i garaget, men den gav upp nån gång i vintras. Så kom jag för ett tag sen på att ett billigt väggur vore ju mycket bättre. Skulle ändå in på Jula på tisdagen och passade på att köpa deras billigaste, fyrtio spänn. Bara plast men funkar fint för ändamålet och sitter bra där ovanför fönstret. Gamla klockan står där i fönstersmygen, den åker till återvinningen.Idag var det gräsklippningspremiär. Kunde gjorts tidigare men blev inte av av oiika skäl. Väldigt ojämnt, riktigt tjockt och svårklippt på vissa ställen, närapå förtorkat på vissa. Bra dag att klippa, blåst och sol gör att det var torrt ända ner i botten.Efter eftermiddagafikat var det dags för nästa brummare, jordfräsen. Jorden är bra upptorkad nu och det börjar bli tid att sätta och så grönsakerna. De akall till större delen vara på det nedre landet i år. Lille Bolens gör jobbet med bravur.
Japanska körsbärsträdet blommar.4 kommentarer | Läst 386 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre ons 06 maj 2020, 21:25
En fungerande klocka måste man ha, så man inte missar fikat. 😁

Körde oxå av gräset idag, första gången på hela gräsmattan.
Körde några små ställen förra helgen.
Det börjar ta fart ordentligt nu.
av totte tor 07 maj 2020, 00:26
Just, koll på viktiga tider är A o O.
av halvproffs tor 07 maj 2020, 11:17
Men väggklockan går det väl inte att ställa på väckning?😉. Eller tar du tid på arbeten så du vet att du inte tappat tempot?😎
Tog in min radio som är bara några år gammal från verkstan. Den gillar inte fukt tyvärr. Funkar efter en timme i huset. Var lika med miniälgbanans kretskort.
av totte tor 07 maj 2020, 21:38
Nej den kan inte ställas på väckning, så nu kan jag sova ut ordentligt.

Det är så med mycket elektroniska grejor. Bara att läsa det som brukar skrivas här i forumet om begagnade skördare.