Svårt att hålla sig när det är så fint väder, tillbaka till skogen i fredags! Började med att fixa handtagsvärmen på 550:n. Blecket som är i brytaren hade ärgat (ni ser en lite avlång fläck på metallbrickan). Tänkte jag skulle vara smart och bara vända på den, men det visade sig att den var lite asymmetrisk. :???:Så fick pilla tillbaka den, och böja brickan så det blev kontakt igen. Lite rapplig konstruktion, borde inte hålla länge till. :( Men det det funkade i alla fall. ;)

Ut i skogen och härja glad i hågen, då händer detta såklart.


Kom så på att jag var lite förberedd!Bara att köra vidare. En del av vindfällen var lite jobbiga att lösa. Har blåst ner från två håll, så en del som låg i 90 grader mot andra. Men det gick om man tog det i ordning.


Fredagskväll tänkte jag då lasta färdigt ett lite bökigt ställe att komma till med traktorn, men typiskt nog gick fästet till hjälmens pannlampa sönder. :evil:


Hmm, jag som hade tänkt köra ut på nattfrosten. Bara att stiga upp i ottan (nåja, kl sex) och traska ut till den övernattande traktorn på lördag morgon. Vi var nog lika frusna bägge två. Men den startade i alla fall.

Lastade på det sista, och kom iväg medan det fortfarande var fruset. Tur nog, detta var ett tungt lass. Tättvuxet.


Tillbaka för att hämta lite vindfällen ute på andra sidan hygget. Försökte och snirkla mellan plantorna, men det gick nog någon... :-ss

Spelade in en liten film när jag lastar, det fanns en väldigt lämplig stubbe att ställa kameran på. Två överraskande händelser inträffar, bli nu inte rädda! :DÄr inte nöjd med den nya saxen, dålig fjäder tycker jag. Och dåligt vässad.

Ja, det var lördagen det. På söndagen körde jag på ett annat ställe där det var långt att vinscha några träd över en mosse. Hade förberett med två slingor... :D


Fick allt ihop lite timmer där med. Får svårt att få ut allt i mars, kanske skall tigga om någon extra vecka. Men hade lovat mig själv att inte hugga mer än mars ut, det finns annat jag måste ta tag i. Är så lätt att fastna i skogshuggarträsket... ;)

3 kommentarer | Läst 473 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av tallen100 mån 23 mar 2020, 20:30
Filmen går inte att starta, står nått om att logga in..
Man blev ju nyfiken på dom överraskande händelserna :d , plus att det är trevligt med film.
av Mangan mån 23 mar 2020, 20:44
Hade glömt att spara, fixat nu! Tack för påminnelsen!
av totte mån 23 mar 2020, 21:05
Irriterande när inte saxen vill ta. Du får försöka hitta en bättre fjäder och fila spetsarna. Alltid trevligt med film, och besök fick du också.