Ja här händer det inte så mycket mer än att jag är uppe på nätterna och dricker varmt honungsvatten för att försöka lugna ner den eländes hostan som håller mig vaken timvis. Bröt ju ut onsdag i förra veckan, alltså 25:e sept. Framåt måndag, tisdag började jag känna mig bra mycket bättre och sen så började det om. Mest ont i halsen och hosta. Var på apoteket och fick tag på slemlösande piller. Fick veta där att det är rätt många som drabbats på samma sätt, när det börjat kännas som det var på väg att gå över så har det dragit till med ett rejält bakslag.

Nåväl, nu är hösten kommen, det medger även SMHI, där man finner att höst blev det här på lördagen. Det verkar också passa bra ihop med att föregående natt fick vi första frosten, och den blev ordentlig, mer än fem grader kallt. Ser ut att bli ungefär samma även denna natt. Under dagen har vi kunnat se hur löven fullständigt börjat rasa från vissa träd. Det har annars varit mycket grönt och lite lövfall, förutom björkarna som alltid verkar vara lite tidigare att göra höst.

Bildern är tagna vid halv elva-draget på söndagen, frosten ligger kvar där inte solen kommit åt. Dags att tömma hundbaljan och ställa undan, där var en rejäl isbeläggning.

9 kommentarer | Läst 1002 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av tallen100 mån 07 okt 2019, 01:59
Sån där förkylning råkade jag på för ett par år sedan, tog nog omtag fyra- fem gånger och satt nog i runt en månad.
Fantastiskt tråkigt, men det är väl förkylningstider nu..
Ta det lugnt och krya på sej.
av Erre mån 07 okt 2019, 06:06
Krya totte.
Hemskt drygt att gå hemma sjuk, och får man sen inte sova heller så. Fy fasen.
av lfq mån 07 okt 2019, 13:11
Det är bara att ta det lugnt prcis som du gör, hoppas på att pillren lindrar.
Tänker på sista bilden, är det inte konstigt att det fortfarande är 50 som gäller samtidigt som det varnas för barn. Det brukar ju normalt vara 40 nuförtiden om inte rentav 30.
av halvproffs mån 07 okt 2019, 14:38
Tror nog att det beror på luften där nere i södern. Synd bara att alkohol inte botar bara lindrar.😎 krya på dig!
av totte mån 07 okt 2019, 16:46
Tack alla!

lfq: De där skyltarna har nog stått där mycket länge. Det grå beläggningen är fastvuxna lavar. Och det är rysligt länge sen här var nån skola. Förresten finns det inga skyltar vid nån av de andra infarterna så vad som gäller här är lite oklart.

Så god luft som vi har här, nä det tror jag inte alls halproffs. Men en skvätt spiritus då och då gör det lite roligare.
av ananders mån 07 okt 2019, 21:33
Den där hostan är är nog det värsta med förkylningen.
Hoppas på snart bättring.
av totte mån 07 okt 2019, 22:49
Tack Anders! Instämmer helt. Snuva brukar gå över rätt raskt, feber och hängighet kan man få dras med några dar, men den där hostan tar ju aldrig slut och den fräter på orken i evigheter. Ont gör det med, nu har jag träningsvärk i bukmusklerna.
av Slurfi tis 08 okt 2019, 07:44
Krya, här är det åxå höst och stressen att göra vinterklart ökar.
av totte tis 08 okt 2019, 12:33
Tack Slurfi! Ja, däruppe kan det ju smälla till och bli riktig vinter när som helst nu.