Nu är djuren ute på bete här. Sett rakt över vägen:Lite längre bort mot byn ställde ett gäng upp sig:


Grannen gräver om i stort sett hela sin tomt med den här lilla maskinen som han lånat av någon kompis.


Där hjälpte jag till lite i förrgår. Säkerhetsbrytaren sitter lite utsatt, om man kikar noga på bilden så syns det en liten röd grej på framsidan till höger om bomfästet. Den hade blivit rakt avbruten. Rickard sa att han inte begriper nåt om el, och ville ha hjälp att få dit den nya brytaren som han i alla fall lyckats skaffa. Gjorde så och sen funkade allt igen. En imponerande stark maskin i förhållande till storleken.


Så var jag ute med tvåhjularn idag. Väghyveln var här i förrgår och det hade rivit upp rätt mycket grästorv och sten i kanterna, så jag tog en städrunda och räfsade ihop, skyfflade upp och körde bort. Lagom när jag fått andra lasset fullt så la maskinen av. Efter att först ha lossat stiftet och noterat att ingen gnista fanns så kopplade jag metodiskt bort sladdarna till stopp- och säkerhetsbrytarna och kunde konstatera kortis i stoppknappen. Gammal bakelitisolering som smulat sönder. Fixades med ny isolering av en bit gummislang. Glad att hitta ett fel som var så enkelt att fixa, i synnerhet när den står med fullt lass med sten och jord.

Drog ett varv på cykeln i förrgår och mitt inne i skogen på en liten halvt igenvuxen gammal skogsväg så ser man detta:Kändes ju betryggande att bli varnad så jag kunde se upp ordentligt.

Tidigpotatisen växer.


7 kommentarer | Läst 745 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av sundelius ons 01 maj 2019, 22:29
Själv fick jag ner sättpotatisen i jorden först idag så du leder med hästlängder
av Erre ons 01 maj 2019, 22:36
Skylten är ett trick!! 😬.
Det är för att du ska titta åt sidorna istället för där du cyklar. Då kör man lätt omkull. Så passa dig. 😜
av totte ons 01 maj 2019, 23:55
Ja, vinterpotatisen satte jag ju för en vecka sen. De här tidiga sattes 5:e mars, men då hade jorden legat täckt med fiberduk några veckor.

Hmm, låter lömskt det Erre, får nog var extra försiktig när jag passerar där. :shock: :mrgreen:
av halvproffs tor 02 maj 2019, 07:52
Apropå korna. Härligt att se dom ute igen och vilken fin bild, borde vara med i nån sorts tävling.
Undrar vem som tittar på vem och vem som är mest förundrad 🤔

Grannen som är grävmaskinist skulle hjälpa sin särbo med att gräva på strandtomtan och tippade med den lilla smala maskinen ner i vattnet och slog huvudet i en sten och förlorade medvetandet. Särbon och hennes son fick bärja honom ur vattnet och ringa ambulans. Hände nu i helgen. På måndag ska jag skjutsa han till lasarettet för borttagning av stygn och övrig undersökning. Fick även två blödningar på hjärnan. Han sa att det var nära att jag blivit utan granne.

Potatis är nu satt vid jaktstugan och hemma så det känns skönt.
av totte tor 02 maj 2019, 11:40
Tack för det, får säga om bilden som Povel Ramel sa: "Jag är ganska nöjd själv". Men det var ju ytterst samarbetsvilligt av gänget att ställa upp sig så snyggt och t o m i någorlunda storleksordning. Jag vet vem som tittar mest, det är de som gör det och de tittar på Ribes som står precis utanför bild.

Usch, det lät rent otäckt, hoppas grannen blir ordentligt återställd.

Gott att ha potatisen i jorden.
av Göt tor 02 maj 2019, 23:27
Verkligen fina kobilder :)
av totte fre 03 maj 2019, 00:10
Tack!