Det har suttit långt inne i år att klämma fram någon slags vår. Kallt och blåsigt har det mest varit. Nu hade vi några dagar förra helgen och fram till i tisdags när det var riktigt skapligt. Nu råder det en envis hård nordostan igen och temperaturen orkar i nåder krypa upp till tio grader. Men likväl så händer det saker med det som växer. Vitsipporna har fått riktigt rejäl fart nu och ungbjörkarna börjar slå ut.
Vatten i bäcken är det än så länge.


I går kom faktiskt väghyveln. Samma antika maskin som förra året, Caterpillar 212 från femtiotalet.


2 kommentarer | Läst 357 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs lör 24 apr 2021, 07:15
Likadana vindar som här, byiga och iskalla. Igår vid röjningen ramlade allt åt samma håll😊.
Kul att det finns veteranmaskiner som fungerar än.
Verkar som att våren inte ligger just nå före hos dig jämfört med Hedesunda.
Vi gjorde en tokgrej igår på prov. Satte potatis på en bädd av hästdynga och lade ett tjockt lager av höbös från skullen över.
En kompis lade potatis på gräsmattan med halm över och fick rena fina potatisar.
av totte lör 24 apr 2021, 15:16
Det blir intressant att se framöver hur snart ni får potatis där. Ett rejält lager hästgödsel i botten är ju det gamla sättet att göra s k varmbänkar.

Känner en som gjorde samma som din kompis, la potatisdirekt på backen och täckte med gammalt gräs och löv om jag inte minns fel. Gav fin skörd.